Βαρουφάκης: Μας πίεσαν για επέκταση του μνημονίου, είπαμε όχι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βαρουφάκης: Μας πίεσαν για επέκταση του μνημονίου, είπαμε όχι

02:14 | 12/2/15
Βαρουφάκης: Μας πίεσαν για επέκταση του μνημονίου, είπαμε όχι

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της μαραθώνιας διαδικασίας του Eurogroup

"Βασικός μας στόχος ήταν να γνωριστούμε και να τους εκθέσουμε το ρηξικέλευθο πρόγραμμά μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος του μαραθώνιου Eurogroup της Τετάρτης.

Όπως είπε δέχθηκε πιέσεις για επέκταση του μνημονίου, τις οποίες αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τη νωπή εντολή του ελληνικού λαού.

Χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες και δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα καθώς "η σύνθεση είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας".

"Οδεύουμε τώρα στο επόμενο Eurogroup ελπίζοντας ότι στο τέλος του θα έχουμε φτάσει σε ένα συμπέρασμα μετά τις συσκέψεις μας. Η Ευρώπη μπορεί να βρει τη λύση" κατέληξε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν σε ένα δρόμο προς τα εμπρός για να ασχοληθούν με τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια.

"Έχουμε συμφωνήσει σε ένα δρόμο προς τα εμπρός", είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν συγκρούσεις γύρω από το τραπέζι.

Έλληνες ειδικοί θα έχουν συζητήσεις με τους ομολόγους τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup θα προχωρήσει σε απολογισμό κατά την επόμενη συνεδρίασή του τη προσεχή Δευτέρα, είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

"Δεν μιλάμε για σύγκρουση αλλά για περαιτέρω διαβουλεύσεις. Δεν συζητήσαμε για το περιεχόμενο για το πρόγραμμα, ή για ένα πρόγραμμα, απλώς προσπαθήσαμε να συμφωνήσουμε για τα επόμενα βήματα. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε αυτό", δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ νωρίτερα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στη νέα και κρίσιμη συνεδρίαση του επίσημου Eurogroup.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών