Βαρουφάκης στο CNN: Θα πολεμήσουμε ενάντια στη λιτότητα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βαρουφάκης στο CNN: Θα πολεμήσουμε ενάντια στη λιτότητα (video)

10:25 | 24/2/15
Βαρουφάκης στο CNN: Θα πολεμήσουμε ενάντια στη λιτότητα (video)

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα εκπληρωθούν σε ένα πλάνο συμφωνημένο από κοινού με τους εταίρους μας, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο CNN

Ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε πως όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης θα ενσωματωθούν στο από κοινού με τους εταίρους συμφωνημένο πρόγραμμα.

"Κάθε μια προεκλογική υπόσχεση που δώσαμε θα ενσωματωθεί με έναν τρόπο που συμμορφώνεται με το φρέσκο διάλογο με τους εταίρους μας, σε αυτό το πλάνο, το συμβόλαιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη" σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εκπομπή του αμερικανικού σταθμού.

Μιλώντας για τη συμφωνία της Παρασκευής, τόνισε: "Καταφέραμε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, που είναι η ενδιάμεση περίοδος που συμφωνήσαμε, να μην υπάρξουν περικοπές. Δεν θα υπάρξουν επιπλέον φόροι, σε αντίθεση με τις περασμένες κυβερνήσεις και τις δεσμεύσεις τους. Θα υπάρξουν αντίθετα μια σειρά από μέτρα κατά της φτώχειας" σημείωσε.

Ο υπουργός τόνισε πως το γεγονός πως δεν υπάρχει στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα των περασμένων ετών, είναι από μόνο του ένα κέρδος, ενάντια σε μια ακόμη πιο σκληρή χρονιά λιτότητας: "Αυτό το πακέτο δεν είναι διαρθρωμένο ώστε να απαντά σε ζητήματα φορολογικής πολιτικής. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, όμως συμφωνήσαμε οι στόχοι για αυτή τη χρονιά, που θα ήταν ισοδύναμη για ακόμη πιο σκληρή λιτότητα έχουν αναιρεθεί".

Δείτε το βίντεο: money.cnn.com

Πηγή: CNN

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών