Η έλλειψη δικαστών στο Εφετείο Πατρών προκαλεί καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η έλλειψη δικαστών στο Εφετείο Πατρών προκαλεί καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων

11:58 | 7/3/15
Η έλλειψη δικαστών στο Εφετείο Πατρών προκαλεί καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων
To ζήτημα της έλλειψης δικαστών στο Εφετείο της Πάτρας έθεσαν στην επιθεωρήτρια του Αρείου Πάγου, που βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στην πόλη μας, για επιθεώρηση των δικαστικών υπηρεσιών, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Και αυτό γιατί το ζήτημα της έλλειψης δικαστών στο συγκεκριμένο δικαστήριο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εκδίκαση των υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πινάκια είναι ιδιαίτερα φορτωμένα.
Στη συνάντηση με την επιθεωρήτρια παρέστησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος και οι αντιπρόεδροι Τάκης Παπαδόπουλος και Θανάσης Ζούπας.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που παρατηρείται είναι ότι η πλειονότητα των δικαστών που προάγεται στο βαθμό του εφέτη, αποφεύγει να μετατεθεί στα δικαστήρια της Πάτρας, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας. Αυτό είμαι μάλιστα σε γνώση του προέδρου του Αρείου Πάγου εδώ και τρεις μήνες, χωρίς όμως επί της ουσίας να έχει ληφθεί κάποια πρωτοβουλία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε να ενισχυθεί το Εφετείο της Πάτρας με δικαστές, προκειμένου να μπορούν να συγκροτηθούν με ευκολία δικαστήρια, κυρίως όμως να εκδίδονται γρήγορα αποφάσεις. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε, εάν αυτό είναι εφικτό, να δημιουργηθεί μια ακόμη θέση πρόεδρου Εφετών στην Πάτρα και να μετατεθούν ακόμη δύο εφέτες.

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Από την άλλη, είναι γνωστό στους νομικούς κύκλους της Πάτρας ότι μεγάλος αριθμός εφετών έχει λάβει μετάθεση για την Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας της λειτουργίας Εφετείου στο Αγρίνιο. Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός δικαστικών λειτουργών να απορροφηθεί από το συγκεκριμένο δικαστήριο.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, αναμένονται τον Ιούνιο, κατά τις κρίσεις του Αρείου Πάγου και τις μεταθέσεις των δικαστικών λειτουργών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών