Παρέμβαση Αβραμόπουλου στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ - Όλα προϊδεάζουν για επανάληψη του σκηνικού της ΚΟ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παρέμβαση Αβραμόπουλου στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ - Όλα προϊδεάζουν για επανάληψη του σκηνικού της ΚΟ

10:33 | 7/3/15
Παρέμβαση Αβραμόπουλου στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ - Όλα προϊδεάζουν για επανάληψη του σκηνικού της ΚΟ

Ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει μία ιδεολογική ομιλία, που θα συζητηθεί. Θα τοποθετηθούν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και η ομάδα Οικονόμου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα πράξει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας όλα προϊδεάζουν για επανάληψη του σκηνικού της κοινοβουλευτικής ομάδας, με την αναμενόμενη παρέμβαση του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα στοιχεία στο εσωκομματικό παζλ.

Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά ερμήνευαν και χθες το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ως νίκη του προέδρου της Ν.Δ και υποστήριζαν ότι κάθε συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας έχει κλείσει από τη στιγμή που δεν υπήρξε ευθεία αμφισβήτηση του. Τη θέση αυτή υποστήριξε μεταξύ άλλων ενθέρμως ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του, ενώ αντίστοιχη γραμμή είχε χαράξει πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι η αρχή της αμφισβήτησης έγινε, ο κ.Σαμαράς βρήκε απέναντι του ένα ευρύ μέτωπο στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρόλο που όπως υποστηρίζουν διαφωνούντες βουλευτές επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί η εικόνα: Πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι δεν είχε ανακοινωθεί η σειρά των ομιλήτων, ώστε να τοποθετούνται εμβόλιμοι φιλοσαμαρικοί μετά από αντιδρώντες και δελφίνους και ότι επιστρατεύθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα νεοεκλεγέντες βουλευτές για να ισορροπηθεί ο αριθμός των αιτούντων συνέδριο με φωνές υπέρ της εθνικής συνδιάσκεψης. Και εφόσον όπως όλα δείχνουν αρκετά από τα πλέον προβεβλημένα μέλη της πολιτικής επιτροπής επιμείνουν στο αίτημα για συνέδριο, το οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ απέρριψε, εξακολουθεί να υφίσταται πολιτικό πρόβλημα.

Η αντιπαράθεση πάνω στο δίλημμα “συνέδριο ή εθνική συνδιάσκεψη” σκέπασε τις υπόλοιπες συζητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα, όμως δεν ήταν το μόνο ζήτημα που απασχόλησε τους βουλευτές και δε θα είναι το μόνο που θα τεθεί στην πολιτική επιτροπή. Περίπου 20 βουλευτές διαφώνησαν με την εμμονή της σαμαρικής ηγεσίας στα δεξιά και φωτογράφισαν τους Βορίδη- Γεωργιάδη ως ξένα σώματα που οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια τη Ν.Δ. Το ιδεολογικό λοιπόν θα “βασανίσει” και τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής.

Ιδεολογικό μανιφέστο θα αποτελέσει η τοποθέτηση του κ.Αβραμόπουλου, ο οποίος κατά τη συνάντηση του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σημείωσε με νόημα πως αν και κατοικεί τώρα στις Βρυξέλλες η καρδιά του βρίσκεται στην Αθήνα. Ο Επίτροπος, ο οποίος θεωρεί πάντα εαυτόν έναν εκπρόσωπο του μετριοπαθούς κέντρου, είναι σαφές πως θα κινηθεί πολιτικά. Στους συνομιλητές του πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν και πως θα τοποθετηθεί ως προς το ζήτημα του συνεδρίου, το οποίο αυτό καθεαυτό ωστόσο δε μοιάζει να θεωρεί μείζον.

Στην πολιτική επιτροπή θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος κατά την πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ μετά την εκλογική ήττα είχε ασκήσει σκληρή κριτική, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον κ.Γεωργιάδη, ενώ η τακτική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει ήδη από τις 8 Φεβρουαρίου σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων.

Κριτική αναμένεται να ασκήσει και η λεγόμενη ομάδα Οικονόμου, δηλαδή μέλη της πολιτικής επιτροπής της γενιάς των 35-40, τα οποία συμμετείχαν στα εκτελεστικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1997-2009 και τα οποία όπως έχει γράψει το news247 συγκροτούν μία διακριτή κίνηση (Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπανικολάου, Βασίλης Τοκάκης, Μάριος Τσάκας, Στάθης Σταθόπουλος κ.α.).

Με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα πράξουν και οι έχοντες πολιτικό προφίλ αυτοδιοικητικοί, που συμμετέχουν ex officio στην πολιτική επιτροπή. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γιώργος Πατούλης σχεδιάζει να τοποθετηθεί κρατά όμως κλειστά τα χαρτιά του, ενώ εισηγήσεις να μιλήσει δέχεται και ο έτερος θεσμικός, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που φιλοδοξεί να λειτουργεί ως πόλος έλξης των δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών του Βορρά (και κατά ορισμένους φιλοδοξεί πολύ περισσότερα) εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί, ενώ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έχει αποφασίσει να μη μιλήσει.

Και βέβαια δεν αποκλείεται βουλευτές που έλαβαν το λόγο στην κοινοβουλευτική ομάδα να ζητήσουν να απευθυνθούν και στην πολιτική επιτροπή, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών