Πάτρα: Η Τασία Μανωλοπούλου επικράτησε στις εκλογές των πολυτέκνων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Η Τασία Μανωλοπούλου επικράτησε στις εκλογές των πολυτέκνων

09:03 | 9/3/15
Με μαζική συμμετοχή, αλλά και την ευχή να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την οικονομική τους ενίσχυση, καθώς λόγω της κρίσης τα πολύτεκνα νοικοκυριά υποφέρουν πολλαπλάσια, τα μέλη της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πάτρας προσήλθαν χθες στις κάλπες. Πρόεδρος εξελέγη η Τασία Μανωλοπούλου με διαφορά που ξεπερνούσε τις 500 ψήφους.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Οι εκλογές έγιναν στο «Παμπελοποννησιακό», καθώς πρόκειται έναν από τους πολυπληθέστερους συλλόγους της πόλης. Η επιλογή του χώρου έγινε διότι στις προηγούμενες εκλογές, που είχαν διεξαχθεί στο Εργατικό Κέντρο, η ουρά έφθανε στην Κολοκοτρώνη. Και χθες, ωστόσο, οι ουρές που είχαν σχηματιστεί στον χώρο της ψηφοφορίας ήταν μεγάλες και χρειαζόταν υπομονή μέχρι την κάλπη. Το κλίμα ήταν ενωτικό και δεν θύμιζε την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών.

Υποψήφιοι για τις θέσεις του προέδρου ήταν η Τασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου και ο Βασίλης Αβραμόπουλος.

Οπως τόνισε η Τασία Μανωλοπούλου στην «ΠτΔ»: « Καταφέραμε να πείσουμε τα μέλη μας να έρθουν στις κάλπες. Μέλημά μας είναι όσα έχουμε κατακτήσει να τα διατηρήσουμε και από εκεί και πέρα θα πρέπει να διευρυνθεί το κοινωνικό πρόσωπο της οργάνωσης, ακόμα περισσότερο, κάτι που είναι επιβεβλημένο και λόγω της κρίσης. Επιπρόσθετα πρέπει να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις από το κράτος και τις περικοπές που έχουν γίνει στα δικαιώματά μας. Πρέπει να επανέλθει η σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες και έχουν κατατεθεί 1.200 αγωγές. Είναι και ηθικό το θέμα της κατάργησης των συντάξεων. Τα προνόμια των πολυτέκνων διαχρονικά δίνονταν για εθνικούς λόγους και αποτελούσαν πολιτική στάση. Με την κρίση, δυστυχώς, κόπηκαν όλα. Το πιο άδικο είναι οι μετεγγραφές των μελών πολύτεκνων οικογενειών στα πανεπιστήμια. Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο κόπηκαν, μιας και δεν υπήρχε κανένα κόστος. Είναι δύσκολο να σπουδάζεις παιδιά σε διαφορετικές πόλεις».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Αβραμόπουλος σημείωσε: «Η μαζική συμμετοχή σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί για τα προβλήματά του και ζητάει λύσεις. Σε μια περίοδο κρίσης πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες και να σταθούμε στον πολίτη. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε και να είμαστε ενωμένοι. Θεωρούμε μείζον αίτημα την ισόβια σύνταξη και τα επιδόματα. Οι μητέρες διαπιστώνουν ότι παρ' ότι μεγάλωσαν τα παιδιά τους, το κράτος τις ξέχασε και τις τιμωρεί που έκαναν πολλά παιδιά. Ηταν πολύ μεγάλη οικονομική βοήθεια η σύνταξη. Ακολουθούν οι μετεγγραφές, δηλαδή να μπορούν τα παιδιά των πολυτέκνων να φοιτούν στην ίδια πόλη, γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες μια οικογένεια δεν μπορεί να συντηρεί όχι δύο σπίτια, ούτε καν το δικό της. Εχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα εξαιτίας έλλειψης θέσεων στις σχολές».

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών