ΥΠΕΞ: Στην ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε, οι λόγοι του διαβήματος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΥΠΕΞ: Στην ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε, οι λόγοι του διαβήματος

21:21 | 12/3/15
ΥΠΕΞ: Στην ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε, οι λόγοι του διαβήματος

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών ότι το διάβημα προς τη Γερμανία στηρίχτηκε σε λανθασμένη μετάφραση των δηλώσεων Σόιμπλε

Τα πράγματα στη θέση τους επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά το περιβόητο διάβημα που έγινε προς την Γερμανία με αφορμή τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το πέρας του πρόσφατου ECOFIN στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας την Πέμπτη (12/03) σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν περί διαβήματος που στηρίχτηκε σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Γιάνη Βαρουφάκη. Πρόκειται για το "ανόητα αφελής", που είχε πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τον Έλληνα ομόλογό του.

"Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών", ξεκαθάρισε ο κ. Κούτρας.

Και πρόσθεσε: "Αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την Κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Schaeuble".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών