Καθησυχάζει ο Ντράγκι για εύρεση λύσης, η ΕΚΤ συνεχίζει τη ρευστότητα με το σταγονόμετρο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Καθησυχάζει ο Ντράγκι για εύρεση λύσης, η ΕΚΤ συνεχίζει τη ρευστότητα με το σταγονόμετρο

19:41 | 17/4/15
kathhsyxazei-o-ntragki-gia-euresh-lushs-h-ekt-synexizei-th-reystothta-me-to-stagonometro

Συνάντηση μίας ώρας είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι συζήτησαν Βαρουφάκης - Ντράγκι στην Ουάσινγκτον

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης, εξέφρασε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση των κ. κ. Βαρουφάκη και Ντράγκι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας.

Όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι κ. κ. Βαρουφάκης και Ντράγκι συζήτησαν διεξοδικά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μέρα προς μέρα μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η συνάντηση κρίνεται μείζονος σημασίας, αφού η ΕΚΤ συνεχίζει να χορηγεί ρευστότητα... με το σταγονόμετρο προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA).

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών