ΟΝΝΕΔ: Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΟΝΝΕΔ: Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες

19:22 | 17/4/15
onned-h-neolaia-toy-syriza-yperaspizetai-toys-mpaxalakhdes

Για καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου έκανε λόγο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία, που έβαλε τέλος στην πολυήμερη κατάληψη, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας

Για "πρωτοφανούς προκλητικότητας και ανευθυνότητας ανακοίνωση" κάνει λόγο η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρύτερα σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επέμβαση των αστυνομιών δυνάμεων στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες δύο και πλέον εβδομάδες.

Στην ανακοίνωσή της, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετίων του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει".

"Ως τέτοια είναι από μας καταδικαστέα" σημειώνουν και προσθέτουν πως "η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται".

Το εν λόγω κείμενο δεν έμεινε ασχολίαστο από τη νεολαία της ΝΔ.

"Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στην υπεράσπιση αντιεξουσιαστών - καταληψιών ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε ο καταζητούμενος συνεργός Παλαιοκώστα και καταδικασμένος σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη βγαίνοντας από την κατειλημμένη Πρυτανεία Πολωνός έμπορος ναρκωτικών έναντι του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης" αναφέρουν στη δική τους ανακοίνωση και διερωτώνται αν για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συλληφθούν οι παραπάνω.

"Είναι ξεκάθαρο ότι υπερασπίζονται τους μπαχαλακήδες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους νοιάζει η διάλυση του Πανεπιστημίου.

Είναι φανερό ότι ονειρεύονται την επιστροφή του ασύλου ως άλλοθι για την υπόθαλψη παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών.

Στρέφονται εναντίον της εφαρμογής του νόμου περί ασύλου και θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε κέντρα φιλοξενίας εγκληματιών.

Και όλα αυτά εις βάρος των φοιτητών,  των οικογενειών τους και των Ιδρυμάτων.
Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους επιδίωξη.

Σε ότι αφορά εμάς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό, σύγχρονο και ασφαλές Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, μακριά από μπαχαλάκηδες και εγκληματίες" καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών