Πάνω από 70 συμμετοχές στην έκθεση καινοτομίας «Patras IQ 2015» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάνω από 70 συμμετοχές στην έκθεση καινοτομίας «Patras IQ 2015»

22:37 | 15/4/15
Πάνω από 70 συμμετοχές στην έκθεση καινοτομίας «Patras IQ 2015»

Την ανάδειξη της έκθεσης «Patras IQ 2015» για την έρευνα και την καινοτομία σε θεσμό πανελλήνιας και στη συνέχεια πανευρωπαϊκής εμβέλειας, έχουν βάλει στόχο οι διοργανωτές της

Η 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 26 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος», ήδη αριθμεί περισσότερες από 70 συμμετοχές.

Την έκθεση «Patras IQ 2015» διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τους στόχους και το περιεχόμενό της παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοσθένης Πολύζος, αναφέρθηκε στον στόχο της έκθεσης και τη φιλοδοξία των διοργανωτών να αποτελέσει ένα κεντρικό γεγονός για όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, μίλησε για την συνεισφορά του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δ. Πολύζου προσωπικά στην προσπάθεια για τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την πόλη και τον επιχειρηματικό κόσμο. Το επόμενο βήμα για τους διοργανωτές είναι η έκθεση να αποτελέσει ένα γεγονός πανελλήνιας και στη συνέχεια πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Επίσης, ο Πλ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε ότι την έκθεση θα επισκεφθούν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, καθώς την ίδια χρονική περίοδο, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, με διοργανωτή το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε ότι η απόφαση της Περιφέρειας να συμμετάσχει στη 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας είναι πολιτική και έχει τη δική της σημασία για την «επόμενη μέρα» στη Δυτική Ελλάδα. Αναφέρθηκε στη διεκδίκηση, εκ μέρους της Περιφέρειας, του Ερευνητικού Κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, που ήταν επιτυχής, και στην επιτυχή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, πάντα μετά από διαβούλευση με το Πανεπιστήμιο και τους περιφερειακούς φορείς.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών