LIVE εικόνα: Στην Κωνσταντοπούλου οι Τσακνής και Ταγματάρχης για την ΕΡΤ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

LIVE εικόνα: Στην Κωνσταντοπούλου οι Τσακνής και Ταγματάρχης για την ΕΡΤ

14:20 | 25/5/15

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ 

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Διονύσης Τσακνής, Λάμπης Ταγματάρχης, Μιχάλης Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νικόλαος Τρανός, σε ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ανώνυμης Εταιρίας (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).

Για πρώτη φορά στα χρονικά η παρουσία του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις "βόμβες" Κωνσταντοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

"Δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην επιλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα", είπε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δυσαρέσκεια για τα πρόσωπα

Με ανακοίνωσή της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμηνύουν πως είναι "έτοιμοι από καιρό" να συνεχίσουν να προσφέρουν και εντός της ΕΡΤ "το έργο που επί 23 μήνες προσέφεραν κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες". Επίσης τονίζουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση ρεβανσισμού καθώς "πάλεψαν με τεράστιες θυσίες και απώλειες για να έχουν δουλειά όλοι".

Ωστόσο τονίζουν πως "δεν πάλεψαν 23 ολόκληρους μήνες για να δουν την ΕΡΤ να ξαναπέφτει στα χέρια των ίδιων επιτήδειων".

"Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για την τοποθέτηση στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενός προσώπου που υπηρέτησε ιδέες και σχέδια συρρίκνωσης που απορρίπτουμε, τον Λάμπη Ταγματάρχη, και τον καλούμε να μην επιχειρήσει να συνεργαστεί εκ νέου με το ίδιο αυτό σύστημα. Οι εργαζόμενοι το εννοούν ότι θέλουν νέα ΕΡΤ. Δεν πάλεψαν 23 ολόκληρους μήνες για να δουν την ΕΡΤ να ξαναπέφτει στα χέρια των ίδιων επιτήδειων", τονίζουν.
Τα βιογραφικά των πέντε μελών του Δ.Σ.

Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Δίδαξε θεωρία της μουσικής, για τέσσερα χρόνια, στο Δημοτικό ωδείο της πόλης του. Από το 1982 μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 35 δίσκους, ένα μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με θέμα το ταξίδι του στο χώρο της μουσικής. Από το 1996 μέχρι το 2010 ήταν μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Έχει συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές θεατρικές σκηνές, εταιρικούς θιάσους και με δημοτικά περιφερειακά θέατρα. Έχει γράψει μουσική για 70 και πλέον θεατρικά έργα , τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Του έχουν απονεμηθεί τρία μουσικά βραβεία.
Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες (ΣΚΑΪ, Αντέννα, ΕΡΑ, Ποντίκι, Πρώτη, Nova). Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη σύνθεση μουσικής. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες συνθέτες, με 101 έργα (μέχρι το 2015) στο ενεργητικό του, για σύνολα μουσικής δωματίου, για ορχήστρα και χορωδία, για πιάνο, για synthesizers, κύκλους τραγουδιών, καθώς και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Έργα του κυκλοφορούν σε 12 CDs. Έχει διδάξει κοινωνική ιστορία της μουσικής και στοιχεία ψυχολογίας της μουσικής αντίληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-86) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002-2003). To 2007 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ιονίου πανεπιστημίου στους τομείς της σύνθεσης και της μουσικολογίας.

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου έζησε και εργάστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στο Λονδίνο σε θέατρα του West End, το Royal Court Theatre, Edinburgh Festival, Bac Theatre και αλλου.  Παραστάσεις της έχουν προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα. Έχει προσκληθεί να διδάξει, μεταξύ άλλων, στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway), στο τμήμα θεατρικών σπουδών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη θερινή ακαδημία του Εθνικού Θέατρου και στο Πανεπιστήμιο Princeton. Έχει τιμηθεί για το έργο της με το βραβείο Fulbright Artists Award 2004-2005  και με το Stanley J. Seeger visiting fellowship για την συνεργασία της με το Music & Advanced Media Lab στο Πανεπιστήμιο Princeton, καθώς και με το πρώτο  βραβείο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1997. Το 2011 ίδρυσε τη θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το "Βυρσοδεψείο", το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Ο Νίκος Τρανός σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-88) και του Παρισιού (1990-91). Διδάσκει γλυπτική στην ΑΣΚΤ από το 1995. Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Α’ εργαστήριου γλυπτικής και αναπληρωτής πρύτανης. Έχει οργανώσει εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.



Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών