Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης δωρίζει τη βιβλιοθήκη του στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης δωρίζει τη βιβλιοθήκη του στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης

18:11 | 17/5/15
o-iwannhs-varbitsiwths-dwrizei-th-vivliothhkh-tou-sto-prwtodikeio-ths-sparths

Βιβλία με πολύτιμο νομικό περιεχόμενο, νομικά περιοδικά συλλεκτικής αξίας, καθώς και αρκετές σπάνιες εκδόσεις νομικών συγγραμμάτων που χρονολογούνται μέχρι και τον 19ο αιώνα, συγκαταλέγονται μέσα στους 1.150 και πλέον τόμους, που ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να δωρίσει στη βιβλιοθήκη του Πρωτοδικείου της Σπάρτης

Παρατηρώντας το περιεχόμενο της πλουσιοπάροχης δωρεάς του πρώην υπουργού, ξεχωρίζει κανείς τα βιβλία με ημερομηνία έκδοσης του 1870, καθώς και την πλήρη συλλογή των τευχών της «ΘΕΜΙΣ», από το πρώτο τεύχος του 1890 μέχρι το τελευταίο του 1944, της πρώτης νομικής εβδομαδιαίας περιοδικής έκδοσης που έγινε στην Ελλάδα, με περιεχόμενο δικαστικές αποφάσεις, γνωμοδοτήσεις και νομικές μελέτες της εποχής.

Το αρχείο αυτό περιήλθε στον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ως κληρονομιά του πατέρα του, Μιλτιάδη, από τους πλέον καταξιωμένους δικηγόρους της εποχής του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη, όπου και έζησε όλα τα παιδικά του χρόνια. Το σχολαρχείο της Λακωνίας αποτέλεσε για εκείνον την αφετηρία μιας σημαντικής διαδρομής που περιελάμ­βανε στη συνέχεια το κα­τώφλι της Νομικής Αθηνών, τις αίθουσες των δικαστηρίων και, μετέπειτα, τα έ­δρανα της Βου­λής.

Σήμερα, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποφάσισε όλα αυτά να τα μοιραστεί με τους νεότερους. Κίνητρο για την παραχώρηση της σημαντικής πνευματικής κληρονομιάς είναι, όπως τονίζει ο δωρητής, η αγάπη του για τους νέους ανθρώπους και η θέλησή του να βοηθήσει όσους σήμερα ξεκινούν την επιστημονική τους αναζήτηση μέσα στα νομικά μονοπάτια.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών