Σαμαράς: Το ναι θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Το ναι θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη

20:10 | 30/6/15
samaras-to-nai-tha-vgalei-th-xwra-apo-ton-efialth

Με δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία κατά του όχι, περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα πιθανές συνέπειες

Το ναι θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη, το όχι θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή και για πολλά χρόνια, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση του εν όψει του δημοψηφίσματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη στην κίνηση αυτή μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το ναι στο δημοψήφισμα, που όπως τόνισε ο κ.Σαμαράς σημαίνει ναι στη Ελλάδα και ναι στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, αλλά τοποθετήθηκε μόνο εν όψει του δημοψηφίσματος το οποίο φαίνεται ότι θεωρεί αναπόφευκτο και κρίσιμο.

Στην επιτροπή συμμετέχουν επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και κατά τον κ.Σαμαρα: "Όλη η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά, για το καλό του τόπου."

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ειδικότερα ότι:

"Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη! Αυτό, άλλωστε, διαμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης. Ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς. Και ξεκαθάρισαν: πως ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη! "

Σημείωσε πως όχι θα σήμαινε:

"-Οτι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Οτι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

--Για τον ίδιο λόγο, ένα όχι θα σήμαινε πως θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ. Δηλαδή θα νεκρώσουν για τα καλά όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα!

--Θα χαθούν και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως το Erasmus για τους φοιτητές μας. Τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Και τα προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά θα χαθούν!

--Ήδη οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυτή την βδομάδα μόνον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους, αφού σταθούν ώρες στις ουρές. Και σε πολλούς μπαίνει στο λογαριασμό μόνο μέρος της σύνταξής τους. Ενώ το όριο αναλήψεων για όλους τους υπόλοιπους κινδυνεύει να πέσει κάτω και από 60 ευρώ την ημέρα.

--Αν επικρατούσε το όχι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων!  Και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή…

--Πρέπει τέλος να θυμόμαστε ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές! Αυτό θα γονατίσει τη χώρα για τα καλά και για χρόνια…

--Κι ακόμα μέσα στην Ελλάδα, τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν! Κι αυτά θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές…"

Ο κ.Σαμαράς κατέληξε πως : "Το οχι θα ήταν, επομένως, ανυπολόγιστη καταστροφή. Και για πολλά-πολλά χρόνια.

Το ναι, αντίθετα, θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη. Και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά."

Και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ναι την επόμενη Κυριακή "για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ" και "να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών