Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, με φόντο σενάρια κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, με φόντο σενάρια κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου

09:31 | 25/6/15
stis-vrykselles-o-samaras-me-fonto-senaria-kyvernhshs-tupoy-papadhmoy

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αποκάλυψε χθες πως φαντάζεται τη μετάβαση σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς εκλογές τις οποίες δεν επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση, και θα συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο του ΕΛΚ

Με τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Crash λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έδειξε ξεκάθαρα πλέον τι περιμένει:

Αλλαγή πρωθυπουργού και κυβέρνησης χωρίς εκλογές, τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπό αυτές τις συνθήκες η κάλπη θα μετατραπεί σε “κουτί της Πανδώρας”. Και μία μεταβατική κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, με τη στήριξη της Ν.Δ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του ίδιου του κ.Σαμαρά, ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι χωρίς να μπει στο κάδρο των δυσάρεστων μέτρων που οπωσδήποτε αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία της Ν.Δ εκτιμά επίσης ότι θα αποφύγει φυσικά την εσωκομματική αμφισβήτηση, αλλά και θα κερδίσει κάποιο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για εκλογές στο χρόνο που η ίδια θα επιλέξει: Είναι προφανές ότι όπως και η κυβέρνηση Παπαδήμου ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν σχετικά βραχύβιο.

Η Συγγρού έχει σπεύσει ήδη να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης όσον αφορά στη δική της πρόταση και την απόρριψη της από το ΔΝΤ. Στελέχη της Ν.Δ τονίζουν σε όλους τους τόνους πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μία άνευ προηγούμενου φοροκαταιγίδα επειδή με τη δήθεν διαπραγμάτευση έχασε χρόνο και έφερε την οικονομία στο “αμήν” και προκειμένου να προστατέψει την κομματική πελατεία του στο δημόσιο, θυσιάζοντας τον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα ο κ.Σαμαράς έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα συνεργασίας στις υπόλοιπες “υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις”, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταδέχθηκε καν να απαντήσει στη δική του “πρόταση εθνικής συνεννόησης, με συγκεκριμένους όρους για αλλαγή πολιτικής”.

Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν έχει προγραμματισμένη κάποια κατ ιδίαν συνάντηση. Στο περιθώριο όμως της Συνόδου του ΕΛΚ δεν αποκλείεται να έχει σύντομα τετ α τετ με άλλους ηγέτες και στελέχη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών