Τέλος οι θέσεις σχολικών συμβούλων για αποχωρούντα στελέχη εκπαίδευσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τέλος οι θέσεις σχολικών συμβούλων για αποχωρούντα στελέχη εκπαίδευσης

18:47 | 18/6/15

telos-i-thesis-scholikon-simvoulon-gia-apochorounta-stelechi-ekpedefsis
Ρύθμιση στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας

Ρύθμιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών ενώσεων που έχει να κάνει με την κατάργηση της δυνατότητας τοποθέτησης σε θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 74 που τιτλοφορείται «Θητεία Εκπαιδευτικών» αναφέρεται πως καταργείται η παράγραφος 14 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 (Α’ 78).

Η εν λόγω παράγραφος αναφέρει πως Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.

Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της στις 18/2 του 2015 δήλωνε πως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν.3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι (!!).

Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών