Τσίπρας στη Ρωσία: Ξέρουμε από φουρτούνες, δεν φοβόμαστε τα νέα λιμάνια (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας στη Ρωσία: Ξέρουμε από φουρτούνες, δεν φοβόμαστε τα νέα λιμάνια (video)

15:52 | 19/6/15
tsipras-sth-rwsia-kseroyme-apo-foyrtounes-den-fovomaste-ta-nea-limania

Δίνουμε μια γενναία μάχη - Στόχος να ξανακάνουμε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 

Ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας. Είμαστε ένας λαός της θάλασσας, μια χώρα που δε φοβάται να ανοιχτεί σε καινούργιες θάλασσες και πελάγη για να φτάσει σε νέα και ασφαλή λιμάνια. Η Ε.Ε. της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος, οφείλει να ξαναθυμηθεί τις καταστατικές αρχές της και τις διακηρύξεις της για κοινωνική δικαιοσύνη", σημείωσε για να συνεχίσει:

"Με την εμμονή στην ύφεση, είναι μακριά από την αλληλεγγύη. Το ελληνικό πρόβλημα , δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό.

Το πρόβλημα ονομάζεται Ευρωζώνη, αφορά την ίδια τη δομή της και πρέπει να δοθεί χώρος στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στην ευημερία. Να δοθεί χώρος για ανάπτυξη και όχι για αποτυχημένα προγράμματα.

Ο νέος αναδυόμενος πολυτονικός κόσμος θα είναι πραγματικά νέος και θα απαλλαγεί από τα δεινά του κόσμου που υποχωρεί. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Πρέπει να αποβάλλουμε τα λάθη του παλιού κόσμου αλλιώς θα συνεχίσουμε να αποτυγχάνουμε. Ζήτημα το να αλλάξουμε για να πετύχουμε".



Πριν από την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρώτο τη τάξει αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας Τζαγκ Γκαολί.

"Θέλω να σας υποσχεθώ, όπως και στη Μόσχα, όταν σας συνάντησα, ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο στις ελληνορωσικές σχέσεις. Και θεωρούμε εσάς, που ζείτε στη Ρωσική Ομοσπονδία, τους σημαντικότερους πρεσβευτές της πατρίδας μας", δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι "να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια".

"Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και  οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, όταν έχουμε προσήλωση ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16:15.
Τσίπρας για Grexit

Το Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελούσε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης, εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδας "Κουρίρ".

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας και στην εστίαση του βάρους στην ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με την αποκάλυψη και φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία, στο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τους Έλληνες ολιγάρχες, στην εικόνα της Μέρκελ και του Σόιμπλε στην Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός πως μόνο με την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορεί να βρεθεί τρόπος εξόδου από την κρίση.

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, το Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα ήταν μια αμετάκλητη διαδικασία, θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης και ο ίδιος πρέπει να υπενθυμίσει, όπως σημειώνει, ότι η συζήτηση για το Grexit άρχισε όταν στην Ελλάδα ξεκίνησε η εφαρμογή των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας.

Αυτά τα προγράμματα λιτότητας που, όπως υπενθυμίζει, επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός και δεν υπήρξαν θετικά ούτε για την οικονομία, η Ελλάδα δεν έγινε ανταγωνιστικότερη, ούτε λιγόστεψε το δημόσιο χρέος, και άρα θα πρέπει να αλλάξει ο συνολικός σχεδιασμός.

Τα παραπάνω αναμένεται να συζητήσει και με τον Ρώσο πρόεδρο, Β. Πούτιν την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου. Διαβάστε τι προβλέπει η συμφωνία και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι την κατασκευή του.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών