WSJ: Οι πιστωτές της Ελλάδας επιτυγχάνουν συναίνεση για σχέδιο συμφωνίας προς την Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

WSJ: Οι πιστωτές της Ελλάδας επιτυγχάνουν συναίνεση για σχέδιο συμφωνίας προς την Ελλάδα

16:38 | 2/6/15
wsj-oi-pistwtes-ths-elladas-epitygxanoyn-synainesh-gia-sxedio-symfwnias-pros-thn-ellada

Η πρόταση των πιστωτών για μια συμφωνία αναμένεται σύντομα να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal

Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τούς όρους της προτεινόμενης συμφωνίας προς την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση των συνομιλιών, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την Τρίτη το πρωί το προσχέδιο της συμφωνίας που θα αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, μετά τη πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο αργά την Δευτέρα για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, είπαν οι δύο πηγές.

Η σύνοδος του Βερολίνου, την οποία φιλοξένησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, φάνηκε να μειώνει τις διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν σε σχέση με την Ελλάδα.

Η πρόταση των πιστωτών για μια συμφωνία αναμένεται σύντομα να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ντομπρόβσκις: Μένουν πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν

Πολλά εμπόδια μένουν να ξεπεραστούν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μπροστά μας υπάρχει εντατική δουλειά», δήλωσε σήμερα ο Ντομπρόβσκις στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες.

«Είναι αποφασιστικής σημασίας να σταθεροποιηθεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες», ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ.

Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα, σημείωσε ο ίδιος, να ξεκινήσει να ανακάμπτει εκ νέου με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών χρημάτων τα οποία έχουν ήδη τεθεί στη διάθεσή της.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών