Eurogroup: “Βάση διαπραγμάτευσης” η ελληνική πρόταση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Eurogroup: “Βάση διαπραγμάτευσης” η ελληνική πρόταση

11:43 | 11/7/15
eurogroup-vash-diapragmateyshs-h-ellhnikh-protash

Προχωράει η διαπραγμάτευση για συμφωνία Ελλάδας-δανειστών. Πόσα χρήματα θα πάρει η χώρα μας αν όλα κυλήσουν ομαλά

"Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)", αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε Eυρωπαίος αξιωματούχος στο Αθηναϊκό Πρακτορεία Ειδήσεων.

Όπως είπε αυτό επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup.

Το Eurogroup από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

"Η αξιολόγηση των θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)", έγραψε ο εκπρόσωπος του Eurogroup στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών