ΝΔ προς Τσίπρα: Άμεση υπογραφή συμφωνίας, επαναλειτουργία τραπεζών, διασφάλιση καταθέσεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ προς Τσίπρα: Άμεση υπογραφή συμφωνίας, επαναλειτουργία τραπεζών, διασφάλιση καταθέσεων

21:29 | 7/7/15
nd-pros-tsipra-amesh-ypografh-symfwnias-epanaleitoyrgia-trapezwn-diasfalish-katathesewn

Στο πολιτικό συμβούλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων -Αύριο στις 12 συνεδρίαση της ΚΟ, όπου θα επικυρωθεί η επιλογή Μεϊμαράκη - Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με Καραμανλή, συνάντηση Μπακογιάννη, Στυλιανίδη, Δένδια στη Βουλή

Άμεση υπογραφή συμφωνίας, επαναλειτουργία των τραπεζών και διασφάλιση καταθέσεων, ζητά η Νέα Δημοκρατία προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τις δικές του δεσμεύσεις.

Το πολιτικό συμβούλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνεδρίασε για πρώτη φορά με διευρυμένη σύνθεση υπό το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξέτασε κυρίως τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, αναδεικνύοντας ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ έστειλε και μηνύματα διασφάλισης της ειρήνης στο εσωκομματικό μέτωπο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε ότι λόγω των εξελίξεων το πολιτικό συμβούλιο θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου επανέλαβαν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία, γιατί δεν έχει εντολή για ρήξη, αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθύμισαν άλλωστε ότι παρήλθε το 48ωρο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα για συμφωνία.

“Ο πρωθυπουργός έχει την κύρια ευθύνη να φέρει γρήγορα τη συμφωνία. Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και των συνταξιούχων και να διασφαλιστούν οι καταθέσεις όπως οι ίδιοι έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν”, τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Στη Ν.Δ εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός παρά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα, εξακολουθούσε να μην έχει πρόθεση να κλείσει συμφωνία και πως αυτό είχε γίνει πια αντιληπτό από τους εταίρους.

Το πολιτικό συμβούλιο αναγνώρισε επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά  στην πατρίδα και στην παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.”

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ θα συνεδριάσει αυριο στις 12 το μεσημέρι. Τυπικά βάσει καταστατικού δεν απαιτείται ούτε μπορεί να ψηφίσει για να επικυρώσει το ρόλο του κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος εχρίσθη αντιπρόεδρος λίγο πριν την τυπική παραίτηση Σαμαρά και συνεπώς εκτελεί χρέη προέδρου. Ο κ.Μεϊμαράκης θα τοποθετηθεί με βάση το καταστατικό , αλλά θα ζητήσει και ένα πολιτικό μήνυμα στήριξης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε μακρά συνεργασία νωρίτερα με τον κ.Σαμαρά, ο οποίος αν και παραιτηθείς εξακολουθεί να παίζει ρόλο στη γραμμή της Ν.Δ, ενώ το πρωί είχε συνάντηση και με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή επί μία ώρα.

Την ώρα που συνεδρίαζε το πολιτικό συμβούλιο, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Νίκος Δένδιας (που δεν ειναι μέλη του άτυπου οργάνου) συζητούσαν στο γραφείο της πρώτης στη Βουλή για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών