Θερινά μαθήματα για εκμάθηση Ελληνικών στο ΑΠΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Θερινά μαθήματα για εκμάθηση Ελληνικών στο ΑΠΘ

13:43 | 7/7/15
therina-mathimata-gia-ekmathisi-ellinikon-sto-apth

Θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες

Ξεκίνησε χθες το καλοκαιρινό εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 75 σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος εντατικών μαθημάτων τον Αύγουστο.

Οι σπουδαστές προέρχονται κυρίως από χώρες της Ευρώπης και επιθυμούν να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, είτε γιατί σκοπεύουν να βρεθούν στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων erasmus, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς. Υπάρχουν, ωστόσο, και περιπτώσεις Ελλήνων της διασποράς, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ή απλά αλλοδαποί, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Τα θερινά εντατικά μαθήματα έχουν διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων και με την ολοκλήρωσή τους οι σπουδαστές παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους. Για όσους σκοπεύουν να εγγραφούν σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε εξετάσεις επάρκειας. Για την κατηγορία αυτή υπάρχουν τα ετήσια εντατικά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής (διάρκειας όσο και το ακαδημαϊκό έτος).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, Αναστάσιο Τσακαλίδη, εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν πιλοτικά τα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα, τα οποία τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, ωστόσο, αφορούν αρχάριους σπουδαστές (επίπεδα Α1, Α2), καθώς οι υποδομές δεν είναι ακόμη έτοιμες να δεχτούν μεγάλο αριθμό μαθητών.

Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, λειτουργεί από το 1970, υπό την εποπτεία της Φιλοσοφικής Σχολής. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν φοιτήσει σε αυτό περίπου 20.000 άτομα (περίπου 1.000 κάθε χρόνο). Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δεκτός, ως σπουδαστής του Σχολείου, είναι να είναι κάτοχος τουλάχιστον απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο λειτουργούν ποικίλα γλωσσικά προγράμματα, τα οποία ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των σπουδαστών. Επιπλέον, το Σχολείο προσφέρει ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική, ως δεύτερη ξένη γλώσσα, σε αλλοδαπούς και ομογενείς.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών