Ντάισελμπλουμ: Αναμένουμε τις ελληνικές προτάσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντάισελμπλουμ: Αναμένουμε τις ελληνικές προτάσεις

18:28 | 7/7/15
ntaiselmploym-anamenoyme-aurio-tis-ellhnikes-protaseis

Αναμένουμε αύριο τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Λίγο πριν τις 18:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Αναμένουμε αύριο τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας όλοι γνωρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση.

Ο κ Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι δεν θα πιεστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να παρέμβει καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή.
"Δεν θα δώσουμε κανένα σινιάλο", είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο

Tο Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερουν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στην τηλεδιάσκεψη θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις που θα κατατεθούν αύριο και η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας (ESM).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, o Πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα από την ελληνική πλευρά δεν ήταν συγκεκριμένες και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών