Διάψευση Πανούση ότι έδωσε εντολή για έρευνα σε κελιά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διάψευση Πανούση ότι έδωσε εντολή για έρευνα σε κελιά

13:12 | 17/8/15
diapseysh-panoush-oti-edwse-entolh-gia-ereyna-se-kelia

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα ότι έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας σε κελιά

"Σε σχέση με δημοσιεύματα και κείμενα διαμαρτυρίας για υποτιθέμενη εντολή μου για ενέργεια έρευνας σε κελιά, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε έδωσα τέτοια εντολή, δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες", τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης.

Η αντίδραση του κ. Πανούση ήρθε μετά από ανακοίνωση των κρατουμένων που ανήκουν στη Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς, που στο κείμενό τους αναφέρονταν σε "σχέδιο Πανούση" να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες και να μετατραπεί σε "υπερυπουργό Δημόσιας Τάκης και Δικαιοσύνης" όπως έγραφε η ανακοίνωση. Η ανακοίνωση έκανε λόγο για δημιουργία κλίματος αναταραχής και διαρροή ειδήσεων για "σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από κρατούμενους", τα οποία και διέδιδαν στενοί συνεργάτες του.

Όπως σημείωναν οι κρατούμενοι, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος σιωπά και έτσι, όπως ισχυρίζονται, παραχωρεί τη διοίκηση των φυλακών στην αστυνομία και τον κ. Πανούση. Όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η επίθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πανούση, ο οποίος και εκ της ειδικότητός του ως καθηγητής εγκληματολογίας σημείωσε στην ανακοίνωσή του:  "Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως Υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται", σημειώνει.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών