Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία για τον π. Θεμιστοκλή Δρουκόπουλο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία για τον π. Θεμιστοκλή Δρουκόπουλο

11:37 | 1/8/15
shmera-h-eksodios-akolouthia-gia-ton-p-themistoklh-droukopoulo

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών θα ψαλεί στις 5.00 το απόγευμα σήμερα Σάββατο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον π. Θεμιστοκλή Δρουκόπουλο που εκοιμήθη χθες Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών

Σήμερα από νωρίς το πρωί ο κ. Θεμιστοκλής ή "παπα-Θέμης" για τους γνωστούς του, η σωρός του έχει τεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας (Λυόμενο Ναό) όπου υπηρέτησε επί 42 συναπτά έτη, συνταξιοδοτούμενος το 2012 ω3ς πρωτοπρεσβύτερος του ναού. Ο π. Δρουκόπουλος είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1932, ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής, ενώ με την πρεσβυτέρα Αργυρώ Πολίτη είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Προερχόταν κι ο ίδιος από πολυμελή οικογένεια καθώς είχε άλλα πέντε αδέλφια, ανάμεσα στα οποία ο καθηγητής φιλόλογος Αρης Δρουκόπουλος και ο Κώστας Δρουκόπουλος που ήταν τυπογράφος με κατάστημα κοντά στον ιερό ναό.

Σε ψήφισμά της η Ιερά Μητρόπολη των Πατρών εκφράζει τη συμπαράστασή της στον εκλιπόντα ιερέα ενώ ολόκληρο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ι.Μ.Π. θα παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Η ταφή θα γίνε στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών