Διαδοχή στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αποκλείει αλλαγή διαδικασίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διαδοχή στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αποκλείει αλλαγή διαδικασίας

13:53 | 24/9/15
diadoxh-sth-nd-o-mhtsotakhs-apokleiei-allagh-diadikasias

Φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε γιατί. "Δε θέλω να αλλάξω το όνομα μου, τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη", δήλωσε στον "Αθήνα 9,84"

Αρνητικός στο να αλλάξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, εμφανίστηκε ο βουλευτής  Β' Αθηνών του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

*Ο κ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι μια ενδεχόμενη συμμαχία με τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν παρά φύση και είναι ο ίδιος ο οποίος επέλεξε να βάλει στην Κυβέρνησή του έναν άνθρωπο του οποίου οι θέσεις οι  αντισημιτικές και οι ομοφοβικές ήταν απολύτως γνωστές.

*Όταν εμείς κατηγορούσαμε τον κ. Καμμένο ότι είναι ένα κόμμα της άκρας δεξιάς αυτό ακριβώς εννοούσαμε. Αυτά ως προς την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου.

*Κατά την προεκλογική περίοδο μιλήσαμε με υπευθυνότητα και σύνεση αλλά είναι φανερό ότι οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα. Ο ψεύτικος διχασμός μεταξύ παλιού και  νέου έπιασε.

*Όσο αποκαλύπτονται και οι πτυχές των βιογραφικών των στελεχών της νέας Κυβέρνησης θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέγαμε προεκλογικά ότι είναι παντελώς ανίκανη να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

*Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε μια σταδιακή πορεία φθοράς, καθώς έχουμε πάρει διαζύγιο από παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας και ο πολιτικός μας λόγος  δεν είναι τόσο ουσιαστικός.

*Δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους πολίτες γιατί αν βγαίναμε εμείς η ζωή τους θα γινόταν καλύτερη και δεν μπορέσαμε να δώσουμε ένα όραμα στους νέους ανθρώπους. Δεν είναι μόνο πρόβλημα επικοινωνίας αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα 
που αντιμάχεται το λαϊκισμό και πρεσβεύει τον ορθό λόγο.

*Οι πολίτες θέλω να με κρίνουν για το βιογραφικό μου, τις σπουδές μου και την επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή και όχι το όνομά μου.

*Με προβλημάτισε πολύ το θέμα του ονόματος διότι αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει 
απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori.

*Δεν θέλω να αλλάξω το όνομά μου. Τιμώ την ιστορία της οικογένειάς μου και τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

*Δεν θέλω μια Νέα Δημοκρατία με ποσοστώσεις δεν είναι καλό αυτό για το κόμμα.

*Αποκλείεται η αλλαγή της διαδικασίας. Είμαι φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε από κάτω προς τα πάνω. Να τα δούμε όλα από την αρχή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών