00:28 | 16/9/15
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγες μέρες πριν τις εκλογές
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ερωτηθείς γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει ΑνΕλ μετά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου, γνωρίζοντας ότι το κόμμα του δημιουργήθηκε από τον αγώνα κατά των μνημονιακών πολιτικών, είπε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί «την έξοδο από την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης», διότι προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και την εκ νέου ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού, τριετή χρονικό ορίζοντα εφαρμογής και αναπτυξιακό πακέτο προς ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς συνεπικουρούμενο από τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ.
Απέδωσε ως αποτυχία του τρίτου αυτού πακέτου την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων που οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις τη μείωση της φορολογίας και την παροχή φορολογικών κινήτρων προς προσέλευση επενδύσεων.
Απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ειδικά αν συμμετέχει σε αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι το Ποτάμι, παρότι ο ίδιος το είχε ζητήσει, δεν διευκρίνισε τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και εκτίμησε ότι θα σημειωθεί απελευθέρωση μετριοπαθών βουλευτών της ΝΔ που πιστεύουν στην πολιτική του μεσαίου χώρου «και όχι στη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις με την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε ότι και μόνο η δήλωση του ότι για πρώτη φορά του ζητήθηκαν στοιχεία, δείχνει πως «ήταν πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί, αλλά πιθανόν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση, που επέτρεψε σε πολλές χώρες να εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια από κατοίκους τους που είχαν προχωρήσει σε σχέδιο φοροδιαφυγής».
«Πρώτιστος στόχος, πέραν της τιμωρίας και της δήμευσης χρημάτων τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα πρέπει να αποτελεί ο επαναπατρισμός των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον αυτά επενδυθούν σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό αντιμετωπίζοντας την ανεργία και ενισχύοντας την οικονομία, όπως επίσης και η χάραξη μιας πολιτικής που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τον επαναπατρισμό στις τράπεζες των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στα σεντούκια» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Επισήμανε ότι ήταν ο μόνος που από το 1998 έως σήμερα έχει καταθέσει κατά του σκανδάλου των υποβρυχίων «το οποίο συνεχίζει και εξελίσσεται με πολλούς πρωταγωνιστές».
Σε ό,τι αφορά την διαχείριση των πρωτοφανούς μεγέθους προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ο πρόεδρος των ΑνΕλ προτείνει τη συνέχιση της πολιτικής της πολιτικής που «αρχίσαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου η Συμμαχία, αλλά και οι φίλες χώρες να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατά του ISIS και να διασφαλίσουν τη δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στον χώρο καταγωγής τους».
Προτείνει επίσης την άμεση μεταφορά των προσφύγων με πλοία από τα νησιά προς την κεντρική Ελλάδα με ταυτόχρονη καταγραφή προκειμένου να πάρουν το απαραίτητο έγγραφο για την δυνατότητα μετακίνησής τους σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Επιπλέον, ο κ. Καμμένος προτείνει τη δημιουργία ενός συστήματος εγκυρότερης πληροφόρησης για τις μεταναστευτικές ροές.
Ερωτηθείς, τέλος, αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο υπουργείο Ναυτιλίας είπε «πρότεινα για υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας τον Χρήστο Ζώη, έναν φιλελεύθερο πολιτικό και έναν παλιό μου φίλο και συνεργάτη επί πάρα πολλά χρόνια και θα προτείνω την παραμονή του στο υπουργείο Ναυτιλίας. Θεωρώ ότι η εμπορική ναυτιλία μαζί με τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την ανάπτυξη της βιομηχανίας θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Σχετικές ετικέτες:ΑΝΕΛβουλευτικές εκλογέςΕκλογές 2015Πάνος ΚαμμένοςΠολιτική
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων