Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας (video)

20:06 | 21/9/15
elave-entolh-sxhmatismou-kyvernhshs-o-alekshs-tsipras

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Συνάντηση πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές, με τον δεύτερο να διευκρινίζει ότι παρόλο που το χρονικό περιθώριο για την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών ήταν περιορισμένος  επικράτησε ο πολιτικός πολιτισμός.

"Δόθηκε η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και αν αποφασίσει", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, συμπλήρωσε πως "Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα συνομίλησα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε σε μένα, αλλά και δημοσίως ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί από κοινού κυβέρνηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Ως εκ τούτου δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει και δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε".

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως είναι ενήμερος για το αποτέλεσμα των εκλογών και πως μετά τις χθεσινές εκλογές "αποδεικνύουμε ότι μπορούν να περνάνε πολλά μια βαθιά κρίση αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας μας παραμένει".

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη πως "με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα το βράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα προτείνετε".

Ο κ Τσίπρας, ευχαρίστησε τον κ Παυλόπουλο "γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα" και επισήμανε ότι λόγω της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραχώρησε την εντολή σχηματισμού στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα, περίπου στις 20.00 αναμένεται η ορκωμοσία του.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών