Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Μόνο εγώ δεν διόρισα στο κανάλι της Βουλής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Μόνο εγώ δεν διόρισα στο κανάλι της Βουλής

00:40 | 4/9/15
kwnstantopouloy-o-tsipras-dielyse-ton-syriza-mono-egw-den-diorisa-sto-kanali-ths-voylhs

Κωνσταντοπούλου - Κοσιώνη, γύρος δεύτερος - Τα πλάνα της πρόεδρου της Βουλής, η απόφαση της για συστράτευση με τη ΛΑ.Ε., οι "διορισμοί" στο κανάλι της Βουλής και η αναμενόμενη... κόντρα με την παρουσιάστρια

Σχεδόν δυο μήνες μετά το πρώτο τηλεοπτικό τους ραντεβού, που έμεινε στην "ιστορία", Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σία Κοσιώνη συναντήθηκαν ξανά στο πλατό του ΣΚΑΙ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η πρώην "σύμμαχος" του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του επίσης πρώην πρωθυπουργού. "Οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι ο Α. Τσίπρας "διέλυσε" το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Δυστυχώς, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο "τερατώδες μνημόνιο", αλλά και να εκκαθαρίσουν και να εξουδετερώσουν όποιον και όποια διαφωνούσε και αντιδρούσε με αυτό.

"Με τον Αλέξη τον Τσίπρα δεν έχουμε βρεθεί απλώς σε κοινούς αγώνες, μας συνέδεε μια στενή φιλική σχέση, σχέση εμπιστοσύνης και θεωρούσα και μια σχέση ειλικρίνειας. Το γεγονός ότι με πρότεινε για τη θέση της προέδρου της Βουλής, είναι τιμητικό, όμως η ανάληψη καθήκοντος για οποιαδήποτε θέση δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως".

"Είναι η πρώτη φορά που και η κα. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της και όλοι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν θετικοί στη διεξαγωγή εκλογών", σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.

"Το έντιμο και πρέπον απέναντι στους βουλευτές και κυρίως απέναντι στο λαό, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει εντολή του ελληνικού λαού πριν την ψήφιση αυτής της σύμβασης. Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν, να εκκαθαρίσουν όποιον και ότι έμπαινε ως ανάχωμα σε αυτό το μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας, ένα κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε και παραβίασε όλες τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την έννοια και την υπαρξιακή μετάφραση της συλλογικότητας".

Για την απόφαση της να συμμαχήσει με τη ΛΑ.Ε., δήλωσε:

"Τιμώ του συντρόφους που με το ΟΧΙ του ή με τη διαφοροποίησή τους μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία τίμησαν και υπερασπίστηκαν τα δίκια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Έχετε μια αγωνία για αρχηγούς και αρχηγισμούς. Κάποιοι δυστυχώς έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή. Τον κ. Λαφαζάνη αν τον ρωτήσετε, θα σας πει ότι αυτή είναι μια προσπάθεια η οποία κατ' ανάγκη έγινε μέσα στο πλαίσιο που έθεσε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παυλόπουλος. Να σταματήσει η σπέκουλα περί δημιουργίας πολιτικού κόμματος. Δεν διεκδικώ να θέσω τον εαυτό μου επικεφαλής ενός νέου κόμματος".

Φυσικά δεν έλειψε και η ένταση ανάμεσα σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σία Κοσιώνη, με την πρώτη να λέει:

"Βλέπω ότι έχετε σημειωμένες τις ερωτήσεις, αλλά θα ήταν καλό να λαμβάνετε υπόψη και τις απαντήσεις".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών