Μεϊμαράκης και παραγωγικοί φορείς συμφωνούν στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεϊμαράκης και παραγωγικοί φορείς συμφωνούν στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας

20:36 | 7/9/15
meimarakhs-kai-paragwgikoi-foreis-symfwnoun-sthn-anagkh-politikhs-statherothtas

Σειρά συναντήσεων είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως η πραγματική οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα το τελευταίο επτάμηνο και όρισε ως προτεραιότητα την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας

Στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει “σημαία” στον προεκλογικό της αγώνα, αλλά και στη λογική των κυβερνήσεων συνεργασίας, συμφωνήσαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, που είχαν συναντήσεις με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και γαλάζια στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ συναντήσεων τόνισε ότι: “Η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο” και όρισε ως προτεραιότητα την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας.

“Οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν. Μόνο με σταθερότητα δουλεύει η οικονομία. Μόνο με αξιοπιστία θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. Νέες δουλειές, καλύτερες δουλειές”, πρόσθεσε ο κ.Μεϊμαράκης, ζητώντας σε ενωτικό τόνο την επιστράτευση όλων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τονίζοντας πέντε λέξεις- κλειδιά: “Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές”.

Στις συναντήσεις των παραγωγικών φορέων με τον πρόεδρο της ΝΔ συμμετείχαν οι συντονιστές Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παραγωγής και Εμπορίου Σταύρος Καλαφάτης, Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, αιρετό μέλος του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, είναι δύσκολο να ορθοποδήσει η αγορα.

“Χρειάζεται εθνικό κυβερνητικό σχήμα γιατί περνάμε εθνική κρίση, τη χειρότερη μετά το Β´ παγκόσμιο πόλεμο”, υποστήριξε και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψου 4,6 δις ευρώ.

“Απαιτείται πολιτική σοβαρότητα και οικονομική σταθερότητα. Η αγορα δεν θα ανοίξει αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες", δήλωσε απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά ότι χρειαζόμαστε “μια Εθνική Ελλάδος στα καλά της όπως τότε που πήραμε το euro”, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είπε ότι θα εξαρτηθεί από το τρίτο κόμμα.

Στις θετικές εξελίξεις στον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σημειώνοντας ότι είχαμε νέο ρεκόρ 26 εκατομμυρίων αφίξεων που απέφεραν 15 δις έσοδα και συνέβαλαν κατά 1% στο ΑΕΠ.

“Σκεφτείτε τι θα γινόταν με καλύτερη εικόνα στην οικονομία και στη χώρα, χωρίς όλα αυτά που περάσαμε", συμπλήρωσε, επισημαίνοντας και εκείνος την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ενώ ζήτησε: “Να προκύψει κυβέρνηση που να ενώνει δυνάμεις”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε ότι σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικης ενότητας, θα πρέπει να μπουν οι άξιοι χωρίς κομματικά κριτήρια, ενώ εκτίμησε ότι: “Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε απο το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε σωστά και γρήγορα”.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία που, όπως σημείωσε, κορυφώθηκαν με τα capital controls.

«Θεωρούμε ότι ο κλάδος των νέων τεχνολογιών ίσως για τελευταία φορά μπορεί να γίνει ο μεγάλος μοχλός για να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αναστάσιος Τζήκας. Τόνισε ότι ζητούμενο είναι να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα, να επιβληθούν όροι διαφάνειας παντού και ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Ο εξαγωγικός κόσμος με μεγάλη χαρά είδε την πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί δείχνει ότι έχει την εξωστρέφεια ως πυλώνα στήριξης της ανάπτυξης», δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίου. Παράλληλα σημείωσε ότι ο εξαγωγικός τομέας έφερε στη χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέτος, 27 δις ευρώ και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη μετά τα capital controls η χώρα, όπως είπε, να επιστρέψει στην κανονικότητα. «Απαιτείται σταθερότητα, όχι αβεβαιότητα, καθαρές λύσεις, καθαρές προτάσεις και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Υπερφορολόγηση των ακινήτων σε όρια που δεν μπορούν να γίνουν υποφερτά από τους πολίτες, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων  Στράτος Παραδιάς.
«Η οικοδομή έχει δυνατότητα να δώσει δουλειά στο λαό και τζίρο. Είδαμε κατανόηση και συναντίληψη σε πολλά που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να ανασάνει ο Έλληνας φορολογούμενος», επισήμανε.

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έθεσαν στον πρόεδρο της ΝΔ θέματα συνεργασίας αλλά και της εξάμηνης παράτασης του ΕΣΠΑ για την απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Κωνσταντίνος Κόλλιας έδωσε έμφαση σε δύο θέματα.

Πρώτον να προχωρήσουν εμπροσθοβαρώς οι μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο τρίτο πρόγραμμα ώστε, όπως είπε, να δοθεί στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα κάποιων φορολογικών ελαφρύνσεων και δεύτερον να έρθει γρήγορα το τρίτο πακέτο από τη δόση των 3 δις ευρώ, δηλαδή τα 800 εκ, τα οποία θα πάνε σε ιδιώτες και έχουν να κάνουν με ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών