Αποστόλου: Η Βουλή θα συναποφασίσει για την ανάκτηση των αγροτικών αποζημιώσεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποστόλου: Η Βουλή θα συναποφασίσει για την ανάκτηση των αγροτικών αποζημιώσεων

20:09 | 3/12/15
apostoloy-h-voylh-tha-synapofasisei-gia-thn-anakthsh-twn-agrotikwn-apozhmiwsewn

Ανακοίνωσε το ότι επόμενο 15ήμερο θα δοθούν ενισχύσεις 1,3 δις ευρώ στους αγρότες

Την πρόθεσή του να φέρει προς έγκριση στη Βουλή την υπουργική απόφαση που θα προβλέπει την ανάκτηση των αγροτικών ενισχύσεων του πακέτου Χατζηγάκη ανακοίνωσε στο σώμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

«Θα πρέπει όλα τα κόμματα στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αναζητηθούν τα αντίστοιχα ποσά ή να τα φορτωθεί ο έλληνας φορολογούμενος με νέα πρόστιμα;» διερωτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις ανακτήσεις των αγροτικών ενισχύσεων δεν θα ισχύσει πριν συναποφασίσει για το θέμα η Ολομέλεια της Βουλής. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τους καταλογισμούς του λεγόμενου «πακέτου Χατζηγάκη» αλλά ούτε και για τις ενισχύσεις που δόθηκαν από άλλους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργός όπως ο Αλ. Κοντός και ο Θ. Μωραΐτης. «Μας έχουν επιβληθεί ήδη δημοσιονομικές διορθώσεις συνολικά 1,4 δις ευρώ και καταλογισμοί 1,1 δις ευρώ και έπονται και άλλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Απόστολου.

Ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα λάβουν ενισχύσεις συνολικού ύψους 1,3 δις ευρώ. Ειδικότερα το 1,1 δις ευρώ από αυτά τα χρήματα αφορά την καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες και τα υπόλοιπα 200 εκ. ευρώ αφορούν σε παλαιότερες εκκρεμότητες.  «Η ύπαιθρος θα ενισχυθεί αυτές τις ημέρες με 1,3 δις ευρώ πράγμα που θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών