Άρση της ασυλίας Μιχαλολιάκου για απειλές κατά δημοσιογράφων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άρση της ασυλίας Μιχαλολιάκου για απειλές κατά δημοσιογράφων

21:14 | 9/12/15
arsh-ths-asylias-mixaloliakoy-gia-apeiles-kata-dhmosiografwn

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 195 βουλευτές, καταψήφισαν έξι και «παρών» δήλωσαν δύο - Αίσθηση από τον μεγάλο αριθμό των απόντων

Σε άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για ένα ακόμη αδίκημα αυτό της παρακίνησης σε βία κατά δημοσιογράφων προχώρησε με ευρεία πλειοψηφία 196 βουλευτών η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας με χρήση κάλπης.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, το γεγονός ότι στην ψηφοφορία επέλεξαν να μη συμμετάσχουν 97 βουλευτές δηλαδή σχεδόν το 1/3 των βουλευτών. Το γεγονός σχολίασαν, μάλιστα, αρνητικά πολλοί βουλευτές σε πηγαδάκια του κοινοβουλίου επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα έπρεπε να δίνει πιο ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις βίαιες πρακτικές της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η άρση της ασυλίας αφορούσε απειλές που εκτόξευσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά δημοσιογράφων σε δημόσια ομιλία του το 2011. Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Αντίθετα η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για πολεοδομικές παραβάσεις (παράτυπη ράμπα και σκαλωσιές) που εντοπίστηκαν στα γραφεία που νοικιάζει το κόμμα του στην οδό Συγγρού. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισαν 21 βουλευτές, κατά ψήφισαν 157 και «παρών» δήλωσαν 25.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών