Μεγαλύτερες ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες Σταθάκη διαπίστωσε ο σχετικός έλεγχος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεγαλύτερες ανακρίβειες στο Πόθεν Έσχες Σταθάκη διαπίστωσε ο σχετικός έλεγχος

20:49 | 3/12/15
megaluteres-anakriveies-sto-pothen-esxes-stathakh-diapistwse-o-sxetikos-elegxos
Εντοπίστηκαν συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί. Δόθηκε εντολή εκ των προτέρων για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Προβλήματα και στις δηλώσεις Χαρδούβελη, Μητρόπουλου και Παπασταύρου

Νέα στοιχεία για τις ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ήρθαν στο φως από την σχετική έρευνα καθώς διαπιστώθηκε ότι πέραν του μη δηλωθέντος 1 εκ. ευρώ υπάρχουν και συμμετοχές σε ακίνητα καθώς και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί.

Οι διαφορές προέκυψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης Πόθεν Έσχες του κυρίου Σταθάκη που αφορούσε την οικονομική χρήση του 2011 και την συμπληρωματική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό των 11 εκ. ευρώ. Κατόπιν όλων αυτών η επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες έδωσε εκ των προτέρων το πράσινο φως για να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπουργού σε περίπτωση που προκύψει τέτοια ανάγκη.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για προβλήματα που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου. Επίσης συνεχίζεται ο κατά προτεραιότητα έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Επιπλέον, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στον εισαγγελέα 11 υπόχρεους (δεν περιλαμβάνεται κανείς νυν βουλευτής) γιατί αρνήθηκαν να παράσχουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Βουλής. Ακόμη υπάρχουν 8 υπόχρεοι οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στους πρώην υπουργούς Βάιο Ανθόπουλο και Αρίστειδη Τσιπλάκο να επιστρέψουν ποσά 1,85 εκ. ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα. Αντίθετα απαλλάχθηκε ο πρώην υπουργός Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της εταιρείας στην Κύπρο με την οποία είχε οικονομική συνεργασία.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών