17:46 | 18/12/15
Η προσπάθεια Πλακιωτάκη- Τραγάκη όμως για συνάντηση των τεσσάρων υποψήφιων έπεσε στο κενό, ενώ ο Γεωργιάδης απειλεί ότι θα αποχωρήσει από τη ΝΔ σε περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ
Οι πληγές από τη σύγκρουση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων παραμένουν ανοιχτές, παρά τις προσπάθειες επούλωσης την ύστατη στιγμή από το μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη και τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Τραγάκη, ενώ οι αιχμές των τριών εκ των τεσσάρων υποψηφίων (Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη) κατά Καραμανλή έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο και ο φόβος ενός νέου φιάσκου κατά την εκλογική διαδικασία παραμένει.
Η απάντηση συνεργατών Καραμανλή σε όσους εντός και εκτός της ΝΔ τον κατηγορούν για φλερτ με τον Τσίπρα ήταν ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μία τηλεφωνική επικοινωνία, την κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων του Ιουλίου, όταν κινδύνευε η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
'Εδειξε έτσι να κρατά για τον εαυτό του τον εθνικό ρόλο του παράγοντα, που βάζει φρένο σε επικίνδυνες -κατά τη δική του άποψη και κατά την κρατούσα αντίληψη στην κεντροδεξιά- τάσεις, ενώ σε συνομιλητές του ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δε θα μπορούσε όχι να συγκυβερνήσει αλλά ούτε να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε μείζονα θέματα όπως το ασφαλιστικό, αλλά ότι περιθώριο συναίνεσης υπάρχει μόνο στα εθνικά.
Παρόλα αυτά το σενάριο συγκυβέρνησης ή συμμαχίας της καραμανλικής κεντροδεξιάς με το ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και χρησιμοποιείται από τους θιασώτες της σκληρής σύγκρουσης με την αριστερά ως επιχείρημα απειλών αποχώρησης.
“Δε θα έμενα σε μία συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνει αυτό”, δήλωσε εν τω μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους, ενώ νωρίτερα στη Βουλή είχε έλθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον καραμανλικό αναπληρωτή υπουργό για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τραγάκης επικοινώνησε χθες επιβεβαιωμένα με τους Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη (δεν έχει επιβεβαιωθεί επαφή και με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη) με το σκεπτικό ότι θα ήταν καλό να πραγματοποιούνταν το Σάββατο μία συνάντηση των τεσσάρων υποψήφιων, για να σταλεί μήνυμα ενότητας. Τελικά όμως η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου, ασαφές γιατί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δεύτερος ή και ο τρίτος σε περίπτωση που η διαφορά είναι μικρή να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, πυροδοτώντας εκρηκτικά σενάρια.
Ο κ.Πλακιωτάκης έσπευσε με on camera δήλωση του να αναλάβει έναν ενωτικό ρόλο, δηλώνοντας βέβαιος ότι την Κυριακή οι εκλογές θα στεφθούν με επιτυχία και η ΝΔ θα βγει ενωμένη και δυνατή. “Καλώ τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν όλοι και θα εκπληρώσουν το χρέος τους στην παράταξη και την Ιστορία”, πρόσθεσε, καθώς εξάλλου η συμμετοχή θα είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα επηρεάσει όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και την ίδια την ύπαρξη ή απαξίωση της ΝΔ.
Σχετικές ετικέτες:Άδωνις ΓεωργιάδηςΑπόστολος ΤζιτζικώσταςΒαγγέλης ΜεϊμαράκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝΔΠολιτική
Σχετικά άρθρα