Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα

23:48 | 3/12/15
ntaiselmploym-h-ellada-tha-xreiastei-telika-ligotera-xrhmata

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Λιγότερα χρήματα θα χρειαστεί τελικά η Αθήνα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, επειδή μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο "Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα", με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών