Σε αδιέξοδο οδηγείται η προσπάθεια συναινετικής συγκρότησης Ανεξάρτητων Αρχών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε αδιέξοδο οδηγείται η προσπάθεια συναινετικής συγκρότησης Ανεξάρτητων Αρχών

20:22 | 3/12/15
se-adieksodo-odhgeitai-h-prospatheia-synainetikhs-sygkrothshs-aneksarthtwn-arxwn

Ο Νίκος Βούτσης έθεσε τελεσίγραφο στη ΝΔ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για τη συγκρότηση ΕΣΡ - ΑΣΕΠ - «Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε πριν από την εκλογή του προέδρου μας» απαντά η ΝΔ

Προς μετωπική σύγκρουση για το ζήτημα της συγκρότησης των Ανεξάρτητων Αρχών οδηγούνται η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς η ΝΔ απέρριψε χθες το τελεσίγραφο που έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τη ΝΔ αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών προκειμένου να καταλήξουν στις 20 Δεκεμβρίου στις νέες συνθέσεις και να εγκριθούν από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου. Υπογράμμισε, μάλιστα ότι επείγει κυρίως η συγκρότηση του ΕΣΡ για να προχωρήσει ο νόμος για τα ΜΜΕ αλλά και του ΑΣΕΠ για να εγκριθούν οι εκκρεμείς διορισμοί. Ο κ. Βούτσης άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί σαφώς ότι αν δεν συμφωνήσει ΝΔ, η συναίνεση της οποίας είναι απαραίτητη για την εξεύρεση πλειοψηφίας 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τότε θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του θέματος πιθανώς με μονομερείς αποφάσεις. Υπενθυμίζεται, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας άφησε υπονοούμενα για παρελκυστική τακτική της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια» αν η αντιπολίτευση συνεχίζει να απορρίπτει κάθε πρόταση.

Η ΝΔ διεμήνυσε, όμως, μέσω κοινοβουλευτικών κύκλων της ότι θα συμμετάσχει μεν στις διαβουλεύσεις μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αλλά δεν πρόκειται να δεσμευτεί πριν την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έχουν προσδιοριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου κάτι που σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονόματα πριν από τις αρχές του νέου χρόνου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών