Βουλή: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους

13:12 | 22/12/15
voylh-egkrithhke-to-pshfisma-gia-idrysh-palaistiniakou-kratos
Ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους. Οι βουλευτές χειροκροτούσαν όρθιοι και παρατεταμένα. Θερμός εναγκαλισμός Μαχμούντ Αμπάς – Γ. Παπανδρέου στους χώρους της Βουλής

Ομόφωνα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενέκρινε η Ελληνική Βουλή σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια το ψήφισμά για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους παρουσία του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε δι’ εγέρσεως ανέγνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης. Με αυτό καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Τον παλαιστίνιο ηγέτη υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και συνομίλησαν στο γραφείο του. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της Δημοκρατίας» είπε ο παλαιστίνιος ηγέτης, ευχαρίστησε για το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βήματα.Ο κ. Βούτσης και ο παλαιστίνιος ηγέτης αντάλλαξαν δώρα σύμφωνα με την εθιμοτυπία

Σημειώνεται ότι λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Αμπάς είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες είχαν μάλιστα και σύντομη συνομιλία.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών