LIVE η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

LIVE η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

20:03 | 24/1/16
live-h-omilia-tou-prwthypourgou-aleksh-tsipra

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Παρακολουθείστε την ομιλία του πρωθυπουργού από το γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Ποιους στόχους αναμένεται να θέσει για τους επόμενους μήνες

«Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». Αυτό είναι το σύνθημα της ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο συμπυκνώνει το πολιτικό στίγμα της ομιλίας, που απευθύνει αυτήν την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στην ανοικτή συγκέντρωση ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Θα θέσει τους στόχους και τα στοιχήματα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης της προσπάθειας για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης προσδιορίζεται στα βήματα: της έγκαιρης και επιτυχούς αξιολόγησης, της έναρξης της συζήτησης για το χρέος και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να προχωρήσουν οι στοχεύσεις της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.

Στην τελευταία συνέντευξή του (προ δύο ημερών στην Huffington Post Greece) ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής της επιτυχίας του προγράμματος. Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας». «Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα», συμπλήρωνε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει και για την σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου χρόνου και τους κεντρικούς σταθμούς της, έως την επίτευξη της συμφωνίας του καλοκαιριού στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ασκήσει κριτική για τη στάση και το νεοφιλελεύθερο πρόσημο των πολιτικών που καταλογίζει στη ΝΔ ότι πρεσβεύει, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Χρυσοβελώνη:«Οι πραγματικές δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν»

Για έναν ιδιαίτερα πυκνό πολιτικό χρόνο, που «σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά στην πενταετία των μνημονίων σήκωσε το κεφάλι ψηλά και επιδίωξε να διεκδικήσει το δίκιο του, στέλνοντας στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ένα πολλαπλών συμβολισμών μήνυμα Εθνικής Αξιοπρέπειας» κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η κ. Χρυσοβελώνη σημειώνει ως κορυφαίους σταθμούς το δημοψήφισμα, τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες «ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες», ενώ επικρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλούς συστημικούς παράγοντες για κλιμακούμενο εκφοβισμό των πολιτών, που οδήγησε στο να μην εμπιστεύονται τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την επιβολή των capital controls.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισημαίνει τα κρίσιμα και εξόχως πολυσύνθετα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με πρώτο τη ρύθμιση του χρέους, ως κρίσιμο σταθμό στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και το ασφαλιστικό και το προσφυγικό, για να καταλήξει, πως «οι πραγματικές δυσκολίες αλλά και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον της Πατρίδας μας».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών