ΝΔ: Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, οι “εξωτερικοί εμπειρογνώμονες” και οι “κίνδυνοι” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, οι “εξωτερικοί εμπειρογνώμονες” και οι “κίνδυνοι”

09:22 | 24/2/16
nd-to-neo-kyvernhtiko-programma-oi-ekswterikoi-empeirognwmones-kai-oi-kindynoi

Ενδιαφέρον και αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την επιλογή της ηγεσίας να στηριχτεί σε κομματικά στελέχη αλλά και ανθρώπους της αγοράς και της επιστήμης για τη σύνταξη του νέου προγράμματος

Ενδιαφέρον αλλά και γκρίνιες έχει προκαλέσει το εγχείρημα διαμόρφωσης του νέου προγράμματος της ΝΔ και ιδίως το ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε η Συγγρού προς επιστήμονες και στελέχη της αγοράς να συνεισφέρουν εθελοντικά με τις γνώσεις τους.

Οι φόβοι που κυρίως εκφράζονται υπογείως σ’ αυτή τη φάση από σειρά στελεχών αφορούν στο αν θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τέτοιου τύπου κινήσεις με τα σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ για διεύρυνση της παράταξης που θα υπερβαίνουν τα σημερινά κομματικά στεγανά. Κατά προέκταση είναι αρκετοί εκείνοι που προβληματίζονται σ’ αυτό το πλαίσιο και για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο ενός μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, του Δημήτρη Σιάχου που εστάλη και σε όλα τα μέλη του κεντρικού οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου χωρίς να αμφισβητεί αυτό καθ’ αυτό το εγχείρημα της αξιοποίησης στελεχών πέραν του κομματικού δυναμικού της ΝΔ επισημαίνει «κινδύνους» απομάκρυνσης από την παραδοσιακή γαλάζια βάση.

«Πρώτα απ’ όλα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπο με την καχυποψία και την αντίδραση του στενού κομματικού μηχανισμού. Στοίχημα της νέας Ηγεσίας είναι να αμβλύνει τους φόβους, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα δεν θα το συντάξουν οι “εξωτερικοί εμπειρογνώμονες” αλλά τα στελέχη του Κόμματος που απαρτίζουν τους Τομείς του Κόμματος, συνεπικουρούμενα από τους ανθρώπους που θα θελήσουν να προσφέρουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το χρόνο τους» τονίζει με έμφαση ο κ. Σιάχος.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κινηθεί αρκετά προσεκτικά και συντηρητικά και να ισορροπήσει με την κατάσταση που έχει παραλάβει με την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΝΔ και αυτό γιατί εκτός όλων των άλλων στη Συγγρού φοβούνται απρόβλεπτες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος για το νέο πρόγραμμα της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο News247 απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ «θα είναι έτοιμο στην ώρα του», προσθέτοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος που διαθέτουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά περιορισμένος και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών