Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Φώφη από Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Φώφη από Τσίπρα

21:09 | 23/2/16
symvoulio-politikwn-arxhgwn-zhthse-h-fwfh-apo-tsipra-anoixto-to-afhse-o-prwthypoyrgos

Το τηλεφώνημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία νωρίτερα είχε θέσει το ίδιο ζήτημα σε Παυλόπουλο - Θα εξετασθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα σήμερα κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε θέσει το ίδιο ζήτημα, ενώ υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου είχε ταχθεί κατά την ενημέρωση των συντακτών του στρατιωτικού ρεπορτάζ και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Το ενδεχόμενο αυτό πάντως δε συζητήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξιμου υπό τον κ.Τσίπρα και με τη συμμετοχή των Μουζάλα, Καμμένου, Τόσκα, Κοτζιά.

Ο πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την κ.Γεννηματά (η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ) δεν απέκλεισε βέβαια τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετασθεί το ζήτημα λίγο πριν ή αμέσως μετά τη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας στις 6 Μαρτίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός απάντησε στην κ.Γεννηματά ότι δε θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν συντρέχουν λόγοι, αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου.

Το Μαξιμου δε θα είχε αντίρρηση στη σύγκληση του συμβουλίου για το προσφυγικό εφόσον συμφωνήσουν σε αυτό βέβαια και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία της κ.Γεννηματά η οποία επιδιώκει έτσι να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στη συνεννόηση των κομμάτων για το μείζον αυτό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών