Αναβάλλεται, αλλά επιβάλλεται | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αναβάλλεται, αλλά επιβάλλεται

11:55 | 23/3/16
anavalletai-alla-epivalletai

Η κυβέρνηση αποφάσισε λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες να μεταθέσει για την επόμενη Τρίτη την προ ημερησίας διατάξεως για Δικαιοσύνη- διαπλοκή, αλλά φέρεται αποφασισμένη να βάλει τη δική της ατζέντα

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να αναβάλλει για την επόμενη Τρίτη την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που είχε προγραμματισθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με αντικείμενο τη Δικαιοσύνη.

Συζήτηση που το Μαξίμου σκόπευε να αξιοποιήσει για να αλλάξει την ατζέντα, αποδίδοντας τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησεις για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με τον “πόλεμο στη διαπλοκή”. Θέμα που στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον πρωθυπουργό και το οποίο πάντως σκόπευαν να αναδείξουν δεόντως.

Ακριβώς όμως για να μη χαθούν τα μηνύματα που ήθελε να περάσει το Μαξίμου στην προ ημερησίας λόγω της επικαιρότητας, αλλά και επειδή η αντιπολίτευση θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει στον κ.Τσίπρα ότι για κομματικούς λόγους αναλώνεται σε μία συζήτηση εσωτερικού ενδιαφέροντος την ώρα που η Ευρώπη συγκλονίζεται, προτιμήθηκε να αναβληθεί, όχι όμως και να ακυρωθεί η αντιπαράθεση.

Επίσης συνεκτιμήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει η συζήτηση βάσει προγράμματος, όταν το πρωί ουδείς γνώριζε πως θα εξελισσόταν η ημέρα και εάν θα ακολουθούσαν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Το ενδεχόμενο λοιπόν την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας θα μιλούσαν στη Βουλή, να σημειωνόταν νέο χτύπημα βάρυνε στη λήψη της απόφασης.

Την αναβολή της συζήτησης ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ενώ ένα τέταρτο νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει για την απόφαση του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφώνησε ότι προείχε η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στις τρεις το μεσημέρι πάντως, όπου αποφασίστηκε να διεξαχθεί η προ ημερησίας την Τρίτη, το γεγονός ότι αποφασίστηκε επίσηςνα αναβληθεί για την επόμενη Πέμπτη και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που είχε οριστεί κατόπιν αιτήματος της ΝΔ για αύριο, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που επιθυμούσαν η Επιτροπή να προηγηθεί της προ ημερησίας, ώστε να προβληθούν οι καταγγελίες τους για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Πάντως, ούτως ή άλλως η συνεδρίαση που είχε οριστεί για την παραμονή της 25ης Μαρτίου ενδέχετο να έπαιρνε αναβολή για πρακτικούς λόγους και παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης η διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να αποστείλει το (τυπικό) αίτημα στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου για αναβολή της συνεδρίασης.

Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση απλώς μετατίθεται για μία εβδομάδα και η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών