Εκδήλωση για το μεταναστευτικό με Αβραμόπουλο, Μουζάλα, Κικίλια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εκδήλωση για το μεταναστευτικό με Αβραμόπουλο, Μουζάλα, Κικίλια

17:42 | 3/3/16

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, το think tank του κόμματος της Μέρκελ, συνδιοργανώνουν συζήτηση στην Αθήνα

Μία ημέρα μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και δύο ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής και το  Ίδρυμα Konrad Adenauer, το think tank του CDU, δηλαδή του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, συνδιοργανώνουν συζήτηση στην Αθήνα για το μεταναστευτικό με ενδιαφέροντες ομιλήτες.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η επικεφαλής  του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα Susanna Vogt, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Μενέλαος Δασκαλάκης και η πρόεδρος  του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ομιλητές ειναι ο επίτροπος  της ΕΕ για Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας Gerald Knaus.

"Οι προκλήσεις μας είναι πολλές: Να κερδίσουμε αξιοπιστία στην Ε.Ε, ότι μπορούν να μας εμπιστευθούν ως χώρα εξωτερικών συνόρων, για την προστασία της ζώνης schengen και της ασφάλειας των πολιτών. Να υπολογίσουμε σωστά τις ανάγκες τόσων χιλιάδων προσφύγων, για να ζητήσουμε τους απαραίτητους πόρους, αλλά και να προετοιμαστούμε με συντονισμό κράτους, Δήμων, Περιφερειών, Μ.Κ.Ο. για να τους αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά. Η αδράνεια, η μη προνοητικότητα των εξελίξεων, η χαλαρότητα στις αποφάσεις και υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, μας στοιχίζουν πανάκριβα. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ελπίζουμε την Δευτέρα στην Συνάντηση  Κορυφής, να υπάρξει σοκ ευρωπαϊκής συνευθύνης και αλληλεγγύης", δήλωσε με αφορμή την οργάνωση της εκδήλωσης η κ.Κράτσα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών