Για ακροδεξιά ρητορική κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Για ακροδεξιά ρητορική κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

00:09 | 7/3/16
gia-akrodeksia-rhtorikh-kathgorei-th-nd-o-syriza

Πολιτική αντιπαράθεση πάνω στο προσφυγικό, με το Μαξίμου να απαντά στον Κουμουτσάκο, ο οποιος είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για διχαστική γραμμή που τροφοδοτεί τη ΧΑ - Βιτρίνα το ευρωπαϊκό προφίλ Μητσοτάκη, υποστηρίζει η κυβέρνηση

Το δράμα των προσφύγων γίνεται αφορμή για νέα πολιτική κόντρα, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι πως η ακροδεξιά λογική της ΧΑ δε νίκησε, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κατασκευάζει τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, διεκδικώντας για εαυτόν τον ανθρωπισμό και κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους ως ακροδεξιούς.

“Κατά τον κ. Τσίπρα, “ακροδεξιά” είναι η αναγκαία φύλαξη των συνόρων της πατρίδας και η αυτονόητη διαμονή των παράτυπων μεταναστών σε κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι η πολιτική "αφύλακτα σύνορα - ξέφραγο αμπέλι", είναι ακριβώς εκείνη που φτιάχνει τις "Χρυσές Αυγές" της Ελλάδας και της Ευρώπης;” είχε ειδικότερα σχολιάσει ο κ.Κουμουτσάκος.

“Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ονειρεύεται «άλλες» εποχές και δεν το κρύβει. Προφανώς, ονειρεύεται τις εποχές διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Αυτές ακριβώς που οδήγησαν τον τόπο στην κατάντια που με κόπο ανατρέπει, μέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτές τις εποχές του «παλιού», στις οποίες τρεις φορές γύρισε την πλάτη -μπροστά στην κάλπη- ο ελληνικός λαός τον τελευταίο χρόνο”, απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

Το Μαξίμου σχολίασε επίσης ότι ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η ακροδεξιού χαρακτήρα ρητορική στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματος, θέτοντας το ερώτημα: “ Άραγε, θα συμφωνήσει με τον εκπρόσωπό του και ο πρόεδρος της ΝΔ, ομολογώντας ότι το ευρωπαϊκό προφίλ που πασχίζει να χτίσει δεν είναι παρά μία βιτρίνα;”

Και η κυβερνητική ανακοίνωση καταλήγει: “Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις επιλογές του. Ακόμη και σήμερα, με την πρωτοφανή του ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, απέρριψε -ξανά- τη λογική της ΝΔ για «κλειστά σύνορα» και κέντρα κλειστού τύπου στη λογική των φυλακών.”

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών