Να μπλοκάρουν το hot spot στο Αττικό Άλσος επιχειρούν οι κάτοικοι της περιοχής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Να μπλοκάρουν το hot spot στο Αττικό Άλσος επιχειρούν οι κάτοικοι της περιοχής

00:24 | 7/3/16
katiki-filotheis-ke-tourkovounion-zitoun-na-min-egkatastathoun-metanastes-sto-attiko-alsos

Προσέφυγαν στο ΣτΕ

Ως αντισυνταγματικές και παράνομες ζητούν να ακυρωθούν υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση  μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους 47 κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας του hot spot, σε  τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στην συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη το οποίο μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης  για να φιλοξενήσει μετανάστες.

Όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές καθώς αλλάζει η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου  και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και  γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέτσερο.

Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Άλσους ενώ, όπως λένε, παραβιάζονται και οι  επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής, καθώς επιτρέπει ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι 100, ενώ οι μετανάστες  στο Αττικό Άλσος θα ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών