Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται τριτοκοσμική χώρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται τριτοκοσμική χώρα

15:12 | 23/3/16

Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια δεν ήταν προτεραιότητα σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες -  Στις 5μμ συνεδριάζει το συντονιστικό της ΚΟ της ΝΔ, υπό την προεδρία Μητσοτάκη - Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφτεί την πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα

Στο θέμα της ασφάλειας στάθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τα «αποτρόπαια δολοφονικά χτυπήματα» στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια «δεν πρέπει να γίνει αιτία για αποφάσεις υποταγής στο φόβο. Η ασφάλεια –πρόσθεσε- είναι προϋπόθεση ελευθερίας» και κατέληξε ότι «στη δική μας αντίληψη ήταν πάντα προτεραιότητα, όχι όμως και στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες της ΝΔ για «παραγκωνισμό» βασικών πλευρών της συνθήκης Σένγκεν.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε τις ιδεολογικές και προγραμματικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα επισημαίνοντας ότι «προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η ασφάλεια».

Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας σε ότι αφορά το προσφυγικό λέγοντας ότι αυτή η συμφωνία κινδυνεύει να μείνει «μετέωρη» ενώ χαρακτήρισε «αχίλλειο πτέρνα» την εθελοντική συμμετοχή των ευρωπαϊκών κρατών στη μετεγκατάσταση προσφύγων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Ο κ. Κουμουτσάκος τάχθηκε υπέρ της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στην Ειδομένη αλλά όχι στη χρήση βίας καθώς εκεί βρίσκονται γυναίκες και ανήλικα παιδιά ενώ σε ότι αφορά τις αντικρουόμενες δηλώσεις Τόσκα και Καμμένου για το ρόλο και τη συμμετοχή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων στην Ειδομένη ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν κυβερνάται έτσι η χώρα».

Συνολικά ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τόσο για το προσφυγικό, την πορεία της αξιολόγησης, αλλά και τα ανοιχτά θέματα στη δικαιοσύνη και τις υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και τις παρεμβάσεις του Νίκου Φίλη στην παιδεία, ότι «η Ελλάδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διολισθαίνει σε καθεστώς τριτοκοσμικής χώρας». Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεθοδεύσεις» και «πολιτική αγωνία» προκειμένου «να ελέγξει τη λειτουργία των θεσμών».

Το απόγευμα στις 5 θα συνεδριάσει το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη τόσο για το προσφυγικό και την πορεία της αξιολόγησης όσο και για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, ενώ μέσω αντικρουόμενων απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος για το πώς θα ενταχθούν στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί την πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα για να υπογράφει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τις χτεσινές δολοφονικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών