ΝΔ για προσφυγικό: Φλερτάρει με τη ρητορική Σαμαρά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ για προσφυγικό: Φλερτάρει με τη ρητορική Σαμαρά

12:05 | 7/3/16
nd-gia-prosfygiko-flertarei-me-th-rhtorikh-samara

Επίθεση στον Τσίπρα ότι εφάρμοσε πολιτική «αφύλακτα σύνορα – ξέφραγο αμπέλι» - Τα βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες έχει σήμερα η ΝΔ

Το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες έχουν στη Συγγρού περιμένοντας τα αποτελέσματα τόσο της έκτακτης συνόδου της ΕΕ όσο και των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκική ηγεσία. Το τι θα κομίσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Αθήνα θα κρίνει και την περαιτέρω στάση της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι με βάση το ελάχιστο επίπεδο κοινής «εθνικής γραμμής» που επετεύχθη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ενισχύσει τη θέση του. Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας φέρει μια καλή συμφωνία για το προσφυγικό η ΝΔ θα έχει συμβάλει καθοριστικά με τη στάση της την προηγούμενη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναλλακτικά ετοιμάζονται, αν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική πρόοδος και στήριξη της χώρας από τους Ευρωπαίους, να σηκώσουν υπέρμετρα τους αντιπολιτευτικούς τόνους έναντι του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, χρεώνοντάς τους την ευθύνη ότι δεν υπηρέτησαν τις κατευθύνσεις του ανακοινωθέντος της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ήδη σειρά στελεχών της ΝΔ κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις ομιλίες τους στις συγκεντρώσεις των τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου της συντηρητικής παράταξης. Μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρός και επιθετικός κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα ουσιαστικά υπέδειξε ως ενδεδειγμένη λύση μια πολιτική «αποτροπής» και «καταστολής» των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Εν μέρει και μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα κλειστά σύνορα στα βόρεια της χώρα μας η ΝΔ έχει οξύνει τη ρητορική της σύμφωνα με την οποία επί της ουσίας αιτείται μια πολιτική κλειστών συνόρων από τα ανατολικά μας. Ο κ. Κουμουτσάκος μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εφάρμοσε πολιτική «αφύλακτα σύνορα-ξέφραγο αμπέλι». 

Πάντως στη ΝΔ παρά την κριτική τους όχι μόνο στο προσφυγικό αλλά στο σύνολο των πολιτικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει αποφεύγουν να «μπλεχτούν» στα δίκτυα μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει τη ΝΔ στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών και περιμένουν –χωρίς να το παραδέχονται επισήμως-  τη φθορά της κυβέρνησης και την πτώση της ως «ώριμου φρούτου». Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να μην στήριξε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το αίτημα της Φώφης Γεννηματά να συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν η επισήμανση ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών