Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει

20:23 | 9/4/16

Σε κρίσιμη καμπή η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - δανειστών - Κρίνεται εντός του σαββατοκύριακου η συμφωνία - Νέος γύρος διαβουλεύσεων σε πλήρη εξέλιξη - Ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά του κουαρτέτου που επέστρεψε με άγριες διαθέσεις - Τι ζητά για κόκκινα δάνεια και ασφαλιστικό

"Βαρύτερο" πακέτο μέτρων έφερε η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται και πάλι επί ελληνικού εδάφους - μετά το ταξίδι αστραπή στις έδρες τους για διαβουλεύσεις με τους ανωτέρους τους - και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κανονικά. Το τρέχον σαββατοκύριακο χαρακτηρίζεται ένα από τα κρισιμότερα - αν όχι το κρισιμότερο - της αξιολόγησης, αφού από την έκβαση των υφιστάμενων ζυμώσεων θα διαφανεί πότε θα είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας.

Από το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος διαβουλεύσεων για όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης και δη το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το κουαρτέτο γύρισε με άγριες διαθέσεις, αφού πιέζει για περικοπές των επικουρικών συντάξεων, πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, αυξήσεις - φωτιά στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία με την κυβέρνηση. "Στο ασφαλιστικό οι δανειστές θέλουν αίμα", δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτατη κυβερνητική πηγή, πριν την έναρξη των σημερινών διαβουλεύσεων, επιχειρώντας να περιγράψει το κλίμα των διαπραγματεύσεων, την ώρα που οι διαδικασίες έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.

Η ελληνική πλευρά εμμένει στη θέση της πως η συμφωνία δεν μπορεί να κλείσει με περισσότερα από 5,4 δισ. ευρώ μέτρα, ενώ προσβλέπει στην ολοκλήρωση της συγγραφής των προσχεδίων συμφωνίας ως την Τρίτη.

Η κυβέρνηση προσδοκά στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 22ας Απριλίου, "κλείνοντας τα αυτιά" στις δηλώσεις - φωτιά Ευρωπαίων αξιωματούχων πως "δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης" ή πως "η αξιολόγηση πάει για Μάιο ή Ιούλιο".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών