13:42 | 1/4/16
Έφτιαξαν ακόμα και μπασκέτα-κάδο ανακύκλωσης με αισθητήρα
Αξιοποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα τα οποία στη συνέχεια μεταποιούν με βότανα και μέλι, μείγματα αφεψημάτων και μπίρα από βύνη και μέλι, κατασκευή ιστοσελίδας που απευθύνεται σε όσους έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και ψάχνουν να βρουν επενδυτή και μπασκέτα-κάδος ανακύκλωσης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο σχολικό περιβάλλον είναι μερικές από τις εικονικές επιχειρήσεις που έστησαν μαθητές από 15 έως 18 ετών από 100 σχολικές μονάδες όλης της χώρας.
Την μπασκέτα-κάδο έφταιξαν 31 μαθητές του της Α' Λυκείου από το Περιστέρι, η οποία έχει αισθητήρα και μετράει το σκορ όταν κάποιος πετάξει στην ανακύκλωση ένα σκουπίδι. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια νερού του μισού λίτρου που συγκέντρωσαν από το κυλικείο του σχολείου, ενώ η βάση της μπασκέτας έχει ροδάκια και εύκολη μεταφορά και προσαρμογή. Από τη στιγμή που την τοποθέτησαν στην αυλή αυξήθηκαν τα ανακυκλώσιμα υλικά κατά 80%.
Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου με έναν ή δύο καθηγητές για την καθοδήγησή τους και πήραν τα εύσημα για την άρτια δουλειά τους, αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων.
Όσοι θέλουν να θαυμάσουν από κοντά τη δουλειά τους μπορούν να περάσουν από τη Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που γίνεται σήμερα σε γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου. Πολλά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς.
Σχετικές ετικέτες:ΕκπαίδευσηΕλλάδαεπιχειρηματίαςμαθητέςΜνημόνιοΟικονομία
Σχετικά άρθρα