19:18 | 15/4/16
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι ισχύει, αλλά δεν το θεώρησε μεμπτό - Κατάντια να υπερασπίζονται εθνικιστικές ιστοσελίδες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιου - Γιατί διάβασε Καραγάτση και ζήτησε να κοπούν οι κρατικές διαφημίσεις
Η αποκάλυψη του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Πάνου Καμμένου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η καταγγελία ισχύει, αλλά έδειξε να μη το θεωρεί μεμπτό.Ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε ειδικότερα στο site olympia.gr, χαρακτηρίζοντας το διαχειριστή του "υπάλληλο του Καμμένου" και μετά τις αντιδράσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ σημείωσε: "Δέχεστε ότι είναι υπάλληλος σας" και συνέχισε:
"Τώρα λέει ο κ.Καμμένος πέρα από το μισθό τους υπάρχει κάτι άλλο που έχουν πάρει από το δημόσιο; Δηλαδή δεχόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε κυβερνητικούς υπαλλήλους εκδότες και πάμε στο εάν έχουν πάρει κρατικές διαφημίσεις. Και επειδή έχουν πάρει, θα επανέλθουμε."
Καθώς μάλιστα αντιδράσεις υπήρξαν και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν από τα έδρανα να υπερασπιστούν τον κ.Καμμένο, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία: "Φτάνετε στο σημείο να υπερασπίζεστε ακόμη και τα εθνικιστικά ρατσιστικά site. Πόση κατάντια κ.βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Δείτε λίγο πρώτα το site και μετά χειροκροτήστε τις παρεμβάσεις του κ.Καμμένου", καταλήγοντας απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ με τη φράση: "Οι δικές μου αρχές δεν έχουν καταπατηθεί για μία καρέκλα όπως οι δικές σας".
Ο κ.Θεοδωράκης ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών, διερωτώμενος: "Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία; Τη στιγμή που κόβουμε συντάξεις;"
Κατήγγειλε το φαινόμενο των κομματικών μέσων στην Ελλάδα, όχι των επίσημων που όπως είπε είναι καλοδεχούμενα, αλλά "εφημερίδες και τα site που ζουν από την εύνοια του κόμματος", υποστηρίζοντας: "Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: Λαζόπουλος – Βαξεβάνης, για να πάρω τις δύο άκρες του λαϊκισμού".
Ο κ.Καμμένος στο τέλος της δικής του ομιλίας κατήγγειλε από την πλευρά του ότι το Ποτάμι είχε υπερπροβολή από τα κανάλια και τις εφημερίδες πριν καν μπει στη Βουλή.
Ο... Γιούγκερμαν στη Βουλή
"Θέλω να σας πω την ιστορία μιας τράπεζας", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Θεοδωράκης και άρχισε να αφηγείται:
"Ο πανίσχυρος διοικητής της τράπεζας παθαίνει ημιπληγία και τον αντικαθιστά ο Υποδιοικητής. Η πρώτη επίσκεψη που δέχεται είναι από τους κομματάρχες μιας από τις δύο «ιστορικές» παρατάξεις του τόπου. Οι κομματάρχες ζητούν από τον Υποδιοικητή χρηματική ενίσχυση γιατί έρχονται εκλογές και έχουν άδεια ταμεία ενώ οι αντίπαλοί τους είναι πέντε χρόνια στην εξουσία, και παίρνουν από παντού λεφτά. Αλλά ο υποδιοικητής αρνείται: «Ούτε μια πεντάρα για πολιτικούς σκοπούς». «Μα ο κ. Διοικητής πάντα μας έδινε», του λένε. «Εγώ όμως όχι», επιμένει ο Υποδιοικητής. Ο κ.Διοικητής βέβαια δε βοηθούσε μόνο κόμματα, βοηθούσε και εφημερίδες.
Η τράπεζα διατηρούσε ένα περίεργο κονδύλι που λεγόταν «Έξοδα Διαφημίσεως». Στην πραγματικότητα ήταν λεφτά που πήγαιναν σε εφημερίδες και δημοσιογράφους για να γράφουν καλά λόγια και να μην ενοχλούν την τράπεζα. Ο Υποδιοικητής το καταργεί και αυτό".
Αλλά όπως σημείωσε: "Αυτά συμβαίνουν μόνο στα μυθιστορήματα. Η τράπεζα αυτή ήταν η Τράπεζα Εμπορικών Παροχών. Και ο άτεγκτος Υποδιοικητής της ήταν ο Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν. -Καραγάτσης 1939."
Σχετικές ετικέτες:ΑΝΕΛβουλήδάνειαθαλασσοδάνειακυβέρνησηΜΜΕΠάνος ΚαμμένοςΠολιτικήΤο Ποτάμιυπουργείο Εθνικής Άμυνας
Σχετικά άρθρα