Η μάχη στα δεξιά της ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η μάχη στα δεξιά της ΝΔ

10:00 | 25/5/16
h-maxh-sta-deksia-ths-nd

Γιατί άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε την παραίτηση Καμμένου η ΝΔ - Ο διαγκωνισμός για τους ένστολους και το ποίμνιο της εκκλησίας - Οι επαφές Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου με το χώρο αυτό

Συνέχεια στο πρέσινγκ προς τον Πάνο Καμμένο έδωσε χτες η ΝΔ για την επιχείρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδομήσει και εκ δεξιών την κυβέρνηση.

Αν και στη Συγγρού, η απαίτηση για την παραίτηση Καμμένου με αφορμή τις πρωτοφανείς δηλώσεις του για την αντισυνταγματικότητα μέτρων που και ο ίδιος έχει ψηφίσει, δεν εμφανίζεται ως μέρος αυτού του σχεδιασμού, εντούτοις η μάχη της ΝΔ για τη θωράκισή της από τα δεξιά της και η διεκδίκηση συγκεκριμένων εκλογικών ακροατηρίων πρέπει να θεωρείται δεδομένη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σ’ αυτά τα ακροατήρια συμπεριλαμβάνονται οι ένστολοι και ομάδες που βρίσκονται υπό την επιρροή της εκκλησίας. Άλλωστε η ίδια η δραστηριότητα του Πάνου Καμμένου ως υπουργού Άμυνας είναι χαρακτηριστική, ειδικότερα οι δύο πιο πρόσφατες ενέργειες του προέδρου των ΑΝΕΛ που μοίρασε υποσχέσεις για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να μην τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις που αφορούν στο μισθολόγιο των ένστολων, αλλά και οι εκδηλώσεις με την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά που την υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν το νεοσύστατο κόμμα «Εθνική Ενότητα» των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου να επιχειρεί την προσέγγιση και να πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες που εκπροσωπούν τα παραπάνω ακροατήρια. Ενώ, παράλληλα στο χώρο αυτό κινείται το επίσης νεοσύστατο κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη «Νέα Δεξιά».

Αν και στη ΝΔ δεν ανησυχούν από τα δύο αυτά κόμματα καθώς εκτιμούν ότι δεν διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη δυναμική εντούτοις θεωρούν ότι από τους ΑΝΕΛ θα προέλθει μεγάλο μέρος δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του οποίου η αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί τον επαναπατρισμό στη γαλάζια παράταξη. Από την άλλη τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς κεντρογενείς και φιλελεύθερες δυνάμεις θα πρέπει να έχουν αντίβαρα ώστε να μην προκαλούνται φυγόκεντρες τάσεις προς τα δεξιά της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών