Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος

21:26 | 13/5/16

"Έχω την πεποίθηση ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα διαδραματιστεί η κρίση του προηγούμενου", έγραψε σε μακροσκελή του ανάρτηση ο Γάλλος επίτροπος

Μετά από πολλές δοκιμασίες η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος. Αυτό υπογραμμίζει σε άρθρο που ανάρτησε την Παρασκευή στο προσωπικό του blog ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ δέχτηκαν να συζητήσουν, την προηγούμενη Δευτέρα, το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού Δημοσίου χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε από το 13% του ΑΕΠ που βρισκόταν το 2013 στο 3% το 2016.

Ο Μοσκοβισί αναφέρει επίσης ότι ανεξάρτητα από τις διαθέσεις που τρέφει κανείς για τον Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι κατάφερε να οδηγήσει την (κοινοβουλευτική) πλειοψηφία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προς την υιοθέτηση δύσκολων μέτρων, ενώ παράλληλα έπεισε τους εταίρους του στην ευρωζώνη να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους χωρίς να έχει συμμάχους από τη δική του πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

"Έχω την πεποίθηση ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα διαδραματιστεί η κρίση που υπήρξε το προηγούμενο καλοκαίρι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί προβλέπει επίσης ότι η Ελλάδα θα καταφέρει στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές. Εκ παραλλήλου όμως επισημαίνει ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός δεδομένου ότι πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της ανεργίας, παραμένουν ανεπίλυτα στην Ελλάδα.

"Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινα δράματα που τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς" αναφέρει επίσης ο Επίτροπος τονίζοντας πως όλοι οι δανειστές, του Δ.Ν.Τ συμπεριλαμβανομένου, θα πρέπει να έχουν "ισορροπημένες θέσεις που δεν προσθέτουν λιτότητα στη λιτότητα".



Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών