ΝΔ: Όχι με αστερίσκους στο πολυνομοσχέδιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Όχι με αστερίσκους στο πολυνομοσχέδιο

14:32 | 19/5/16
nd-oxi-me-asteriskoys-sto-polynomosxedio

Αρνητική τελικά θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ταμείο των αποκρατικοποιήσεων, κατά περίπτωση ναι σε ιδιωτικοποιήσεις ενώ θετικά εξετάζονται κάποιες εκ των ρυθμίσεων και στο θέμα των κόκκινων δανείων

Το μήνυμα της συνολικής απόρριψης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης πρυτάνευσε στην τελική θέση της ΝΔ καθώς ύστερα από τη δίωρη συνεδρίαση των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα δύο βασικά αγκάθια που προβλημάτιζαν τη Συγγρού επιλέχθηκε η αρνητική τοποθέτηση για τη δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και η κατά περίπτωση τοποθέτηση στα άρθρα που αφορούν τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και σχετίζονται με τη ρευστότητα των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ θα καταψηφίσει το νέο υπερταμείο όπως χαρακτηρίζεται για τις αποκρατικοποιήσεις λόγω του περιεχομένου των ρυθμίσεων (99 χρόνια λειτουργίας, σύνθεση και λήψη απόφασης από τη διοίκηση του ταμείου κλπ), ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ναι σε ιδιωτικοποιήσεις.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μεγάλο αγκάθι η ΝΔ θα καταψηφίσει την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ εξετάζονται θετικά ορισμένα ζητήματα διαχείρισης των κόκκινων ιδιωτικών δανείων.

Από εκεί και πέρα ρυθμίσεις που θα σχετίζονται με την ανεξαρτησία της αρχής δημοσίων εσόδων και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, η ΝΔ θα τις στηρίξει, ενώ καθαρό είναι το όχι τόσο επί της αρχής όσο και ως προς τα φορολογικά μέτρα αλλά και στον λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη. Όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο κόφτης του 2014 ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας και πολιτικής».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών