Πάτρα: Απεργούν την Τετάρτη οι Πανεπιστημιακοί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Απεργούν την Τετάρτη οι Πανεπιστημιακοί

22:37 | 14/6/16
patra-apergoun-thn-tetarth-oi-panepisthmiakoi

Οι σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, που υποβαθμίζουν το επίπεδο της διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι σοβαρές περικοπές των μισθών, αλλά και η χαλαρότητα των δικλείδων στο ποιος θα μπορεί να διδάσκει πλέον στους φοιτητές οδηγούν τα μέλη του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών σε 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Αυγουστάκης, σε συνέντευξη Τύπου:
«Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα. Υπάρχει μόνιμη υποχρηματοδότηση, που σε συνδυασμό με το ότι δεν ανανεώνεται το προσωπικό των πανεπιστημίων, αλλά και με την ολοένα αύξηση των φοιτητών, δημιουργεί πρόβλημα να διατηρήσουμε επίπεδο των σπουδών.

Πρόσφατα η Κυβέρνηση πέρασε τροπολογίες σε νομοσχέδιο που αφορούσε την έρευνα, το να μπορούν και ομότιμοι καθηγητές να κάνουν μαθήματα προπτυχιακού προγράμματος . Επίσης με άλλο πρόγραμμα θα μπορούν διδάκτορες, χωρίς κρίση και χωρίς καμία θεσμική διαδικασία, να αναλαμβάνουν την αυτοδύναμη διδασκαλία μαθημάτων με σκοπό να αποκτήσουν διδακτική εμπειρία.

Με αυτό τον τρόπο ευτελίζεται η διδασκαλία, μιας και διαχωρίζεται από την έρευνα και γίνεται διδασκαλία επιπέδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών